• USD  32,26
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.340,93
  • ALTIN  2.407,44
SON DAKİKA

FETÖ'nün şeması ortaya çıktı

FETÖ'nün şeması ortaya çıktı

30 Temmuz 2016 12:53

Konya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında Örgütün yapılanması ile ilgili önemli bilgiler ele geçirildi


Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak eden kişilere yönelik soruşturma başlattı. FETÖ/PDY'nin yapılanmasını deşifre etmeye çalışan ekipler, yaklaşık 750 kişinin ifadesine başvurdu. Şüphelilerle ilgili emniyet veri tabanı, açık kaynak, sosyal medya, HTS detay dökümlerinden analizler yapıldı. Çeşitli kurumlardan soruşturmaya ilişkin birtakım bilgiler temin edildi.

Veriler aracılığıyla FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü yapılanmasında aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler tespit edildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla haklarında yeteri kadar delil elde edilen şüphelilere yönelik operasyon kararı alındı.

Konya merkezli 12 ilde gerçekleştirilmesi planlanan operasyonun ilk aşaması için busabah harekete geçildi. Polis, haklarında gözaltı kararı bulunan 77 kişiye ulaşmak için eş zamanlı operasyon başlattı. Belirlenen adreslere operasyon düzenlenen ekipler, 20 kişiyi gözaltına aldı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. Gözaltı kararı verilenler arasında örgütün "İç Anadolu bölge imamı", "molla", "Konya il imamı", "eyalet imamlığı", "büyük bölge imamlığı", "il imamı sekreterliği", "il eğitim danışmanı", "eğitim kurumlarının genel müdürü", "mütevelli ve sohbet grupları hocası", "yapıya elaman kazandıran kişiler" ve "ders hocası finans grubu" gibi yapılanmalarda görev alan kişiler bulunuyor.

DİĞERLERİ ARANIYOR

Diğer şüphelilerin darbe girişimi sabahı kaçtıkları, kaçanlar arasında FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in yanında eğitim alan iki tane molla olduğu ayrıca, Konya bölge imamı olan Ahmet kod adlı Feyzi Şirin'in, İç Anadolu bölge ve 23 ilin imamı Cemil Koca'nın ve Samanyolu Televizyonu Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Kızıltepe'nin de bulunduğu 57 kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.


konya, imam, fetö, şema, abla, hoca
ÖNCEKİ Cem Yılmaz da Hack'lendi SONRAKİ Enes Kanter'e Twitter şoku