• USD  32,33
  • EURO  34,77
  • BORSA  10.252,72
  • ALTIN  2.389,14
SON DAKİKA

Fidel Castro kaldırmıştı! 40 yıl aradan sonra Küba'da bir ilk!

Fidel Castro kaldırmıştı! 40 yıl aradan sonra Küba'da bir ilk!

23 Aralık 2019 00:03

Küba'da 1976 yılında devrimci lider Fidel Castro tarafından kaldırılan başbakanlık makamı tekrardan hayata geçirildi. Turizm Bakanı Manuel Marrero Cruzz, başbakan olarak görevlendirildi.


Başbakanlık pozisyonu, 1976 yılında devrimci lider Fidel Castro tarafından kaldırılmıştı. Bu yıl yürürlüğe giren yeni anayasa kapsamında ise başbakanlık geri getirildi.

BAŞKAN'IN SAĞ KOLU OLACAK

56 yaşındaki Manuel Marrero Cruz, Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel'in bazı sorumluluklarını devralacak. Küba devletinin kontrolündeki 'Cubadebate' yayın kuruluşu, Cruz'un pozisyonunu şu ifadeyle açıklığa kavuşturdu: Hükümetin başı cumhuriyetin başkanının idari sağ kolu olacak.

KOZMETİK DEĞİŞİKLİK

Küba rejimini eleştirenler, yapılanların 'kozmetik' değişiklikler olduğunu savunuyor ve Ada'daki gerçek karar mekanizması olarak Küba Komünist Partisi ve ordunun kalacağını düşünüyor.

KÜBA'DA DEVRİM İZLERİ

"Küba Devrimi" olarak bilinen sürecin izlerini hem Havana hem de ülkenin diğer kentlerinde sık sık görmek mümkün. Che Guevera ve Fidel Castro'nun sözleri ve çizilen resimleri, evlerle birçok binanın duvarlarında hemen dikkatinizi çekiyor.


başbakanlık, Fidel Castro, küba, Küba Devrimi, Che Guevera, Manuel Marrero Cruz
ÖNCEKİ Karamollaoğlu: FETÖ’nün temeli AKP’nin içindedir SONRAKİ Davutoğlu ve Babacan'ın partilerine, bir yenisi daha ekleniyor iddiası...