• USD  32,42
  • EURO  34,83
  • BORSA  9.994,26
  • ALTIN  2.431,65
SON DAKİKA

Financial Times’tan referandum analizi

Financial Times’tan referandum analizi

13 Nisan 2017 11:11

İngiliz Financial Times ismini açıklamayan büyük bir patronun referanduma ilişkin, "Eğer 'referandumu destekliyorum ama bazı şüphelerim var' dersem medya bana saldıracak. dediğini yazdı.


‘OHAL DEVAM EDERSE EKONOMİ KÖTÜ GİDER’

Syracuse Universitesi'nden Michael Harris yaptığı açıklamada, “Eğer Erdoğan Olağanüstü Hal'e devam ederse ekonomi düşük performans gösterecektir. Eğer OHAL kalkarsa insanların psikolojisi değişecek. Mal varlıklarına el konmasından korkmaktan vazgeçecekler” diye konuştu. Global Partners'tan Atilla Yeşilada ise, “Eğer sonuç hayır çıkarsa, Türk siyasetinde uzun süreli bir trübülans görüyorum. Bunu erken seçim izleyecektir. AKP bu erken seçimi kazanadabilir kazanamayadabilir.” diyor.

‘HÜKÜMET BUNU DAHA ÖNCE DE BAŞARDI’

İsminin açıklanmasını istemeyen bir tekstil patronu, “İşsizlik ve enflasyon doğru politikalarla zamanla eski seviyesine çekilebilir. Hükümet bunu daha önce de başardı. Fakat önemli olan şu anda buna odaklanıp odaklanmadıları” diye konuştu. Teneo Intelligence'dan Wolfango Piccoli önümüzdeki bir yıl içerisinde ekonomik reform yapılabileceğine ihtimal vermiyor.
Öngörülebilen gelecekte Türkiye ekonomisi negatif performans göstermeye devam edecek” ifadesini kullandı. 10 binden fazla işçi çalıştıran bir aile şirketinin patrolu ise, “Eğer referandumu destekliyorum ama bazı şüphelerim varsa medya bana saldıracak. Eğer referandumu desteklemiyorum dersem hapse gireceğim. En iyisi bir şey söylemeyeyim ve en iyisini umayım” diyerek durumu özetliyor.


Hükümet, politika, referandum, financial times, tekstil, wolfgango piccoli
ÖNCEKİ Acun Ilıcalı’ya tazminat şoku SONRAKİ Bunları mutlaka bilmelisiniz