• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

Fransa'da dehşet: 84 ölü

Fransa'da dehşet: 84 ölü

15 Temmuz 2016 01:13

Fransa'da kutlama yapan kalabalığın arasına dalan bir kamyon en az 80 kişiyi ezerek öldürdü Saldırgan da öldürüldü.


Fransa'nın Bastille Günü kutlamaları, terör saldırısına hedef oldu. Nice kentinde havai fişek gösterileri sırasında büyük bir kamyonla saldıran terörist 80 kişiyi ezerek öldürdü. Onlarca ağır yaralının olduğu saldırı sırasında meydanda yaklaşık 400 bin kişinin olduğu iddia ediliyor. Saldırganın 31 yaşında ve Tunus kökenli olduğu öğrenildi..

Nice'da 14 Temmuz kapsamındaki havai fişek gösterisi ve kutlamaları izleyen kalabalığın arasına kamyon daldı. Saldırgan ya da saldırganlar daha sonra kalabalığın üzerine ateş açtı. Nice Savcılığı yaptığı ilk açıklamada saldırıda en az 80 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. En az 50 kişi de yaralandı. Yaralılardan 42'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Savcılık olayla ilgili terör soruşturması başlattı.

90 KİLOMETRE HIZLA 2 KİLOMETRE KALABALIĞIN ÜZERİNE İLERLEDİ

Polis yetkilileri kamyonun 90 kilometre hızla 2 kilometre boyunca ilerlediğini açıkladı. Kamyonun durdurulmaya çalışıldığını ancak bu sırada çok sayıda kişinin de hayatını kaybetti açıklandı.

Olay kentte büyük paniğe neden oldu. Polis anons yaparak kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmama uyarısında bulundu.


ışid, fransa, nice, bastille, beyaz kamyon
ÖNCEKİ 10 milyon emekliye üzücü haber SONRAKİ Türk görgü tanığı o anları anlattı