• USD  32,53
  • EURO  34,91
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.440,45
SON DAKİKA

Galatasaray 4-0 Eskişehirspor

Galatasaray 4-0 Eskişehirspor

30 Ekim 2015 07:53

SPOR Toto Süper Lig'in 10. haftasında oynanan maçta Galatasaray, sahasında karşılaştığı Eskişehirspor'u 4-0 mağlup etti.


Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Selçuk İnan, 41 ve 45+2.(Penaltıdan) dakikalarda Burak Yılmaz, 86. dakikada Bilal Kısa kaydetti.


Galatasaray bu galibiyetle puanını 21'e yükseltirken, Eskişehirspor ise 4 puanda kaldı.

GALATASARAY - ESKİŞEHİRSPOR

STAT: Türk Telekom Arena

HAKEM: Bülent Yıldırım

SAAT: 21.45

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Denayer, Semih, Olcan, Selçuk, Jem Paul Karacan, Podolski, Emre, Yasin, Burak


ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Kamil, Sezgin, Anıl, Özgür, Causic, Toko, Engin, Ben Khalifa, Kaan, Gekas


Galatasaray - Eskişehirspor maçının ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu: "Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Kartal: "Hakem Bülent Yıldırım'ın bu akşam verdiği kararları bir kez daha gözden geçirmesini istiyorum"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Eskişehirspor'u 4-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında emin adımlarla yollarına devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"İlk 4 haftadaki sonuçlardan biz de memnun değildik. Ama biz iyi bir kadro oluşturduğumuzun ve ilerleyen haftalarda bu kadro oturduğunda daha iyi futbol oynayacağımızın farkındaydık. Sürekli bir baskı, eleştiri vardı. Bu bizi etkilemiyordu ama çevremizdeki birçok insanın etkilendiğini görünce çok üzüldüm ve tepkili konuşmalarım oldu. Şükürler olsun ki, şu anda takımımız oturdu. Herkes birbirini daha iyi tanıyor. Saha içinde ve dışında daha uyumlular. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz."
Fenerbahçe'ye karşı sahaya sürdüğü kadroda 2'si mecburiyetten 6 değişiklik yaparak Eskişehirspor önüne çıktıklarını ifade eden Hamzaoğlu,
"Sahaya 3 yabancıyla çıktık. Oyuncularım sezon başından beri hep hazır oldukları için, çekinmeden rotasyona gittik. Bugüne kadar oynattığımız oyunculara sevinmekten ziyade, oynatamadıklarımıza üzüldük. Bu maç bir şanstı. Oyuncularımıza bu şansı vermeliyiz diye düşündük. Onları uzakta tutmak doğru değildi. Herkesin oynama isteği var. Hep hazır olmalarını söylüyordum ve onlar da sürekli çalıştılar. Hem önümüzdeki Benfica maçını düşündük hem de Fenerbahçe maçının yorgunluğu vardı. Sürekli oynayan bazı oyuncuların dinlendirilmesini de düşündük. En önemlisi de az süre alan arkadaşların oynama gerekliliği vardı" diye konuştu.
Burak Yılmaz'ın Eskişehirspor karşısında 2 gol atmasını da değerlendiren Hamza Hamzaoğlu, "Burak'ın Benfica karşılaşması öncesi sağlıklı olarak aramıza dönmesi bizi sevindirdi" derken, Eskişehirspor karşısında stoper pozisyonunda oynayan Denayer'i ise önlerindeki dönemde hem sağ bekte hem de stoperde kullanmayı sürdüreceklerini söyledi.
Teknik direktör Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde önce Benfica, ardından ise Atletico Madrid ile deplasmanda iki önemli maç oynayacaklarını ifade ederek, "Benfica'yı İstanbul'da yenerek grupta şansımız olduğunu gösterdik. Her zaman şansımız vardı ama iyi başlayamadığımız için zora sokmuştuk. Şimdi hem Benfica'yla hem de Atletico Madrid'le deplasmanda oynayacağız. Her iki maçtan da kazanabiliyorsak kazanarak dönmeyi amaçlıyoruz. Biz Galatasaray'ız. Çıkıp Benfica'ya karşı da Atletico Madrid'e karşı da galibiyet için oynayacağız" dedi,
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bir televizyon kanalına yaptığı, "Hamza Hamzaoğlu'nu kurtarmak için bizi Galatasaray'a yendirdiler" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de Hamzaoğlu, "Dinlemedim. Başkalarından duydum sadece. Dinledikten sonra belki yorum yapabilirim. Ne demek istediğini anlayamadım. Zaten Trabzonspor kolay bir durumda değil. O yüzden bir şey söylemek istemiyorum" şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KARTAL: "HAKEM BÜLENT YILDIRIM'IN BU AKŞAM VERDİĞİ KARARLARI BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRMESİNİ İSTİYORUM"
Eskişehirspor Teknik Direktörü İsmail Kartal ise tartışmalı hakem kararlarıyla birlikte oyundan düştüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Buraya puan almak için gelmiştik. Erken yediğimiz ilk golden sonra 40. dakikalara kadar da iyiydik. Pozisyonlarımız vardı. Tartışmaya açık hakem kararları ve penaltı sonrası oyundan düştük. Takım olarak gücümüz de belli. İlk yarıyı 3-0 geride kapattık ve takım moral olarak çöküntü içine girdi. İkinci yarı için takımı yeniden motive ettik ve sahaya sürdük. İyi de mücadele ettik ama sonuç olarak mağlup olduk. Ligin kalan maçlarına konsantre olacağız. Artık önümüze bakıyoruz. Devre arasına kadar 4'ü içeride olmak üzere 7 maçımız var. Evimizdeki karşılaşmaları kazanıp, dış saha maçlarından da puan çıkartmaya çalışacağız. Ligin son sırasında olsak da ümidimizi yitirmedik. Hakem Bülent Yıldırım'ın bu akşam verdiği kararları bir kez daha gözden geçirmesini istiyorum. Takım olarak gücümüz zaten belli. Bu tip kararlar da olunca fazla şansınız kalmıyor."
Geçen sezon başında bulunduğu Fenerbahçe'nin bu sezon pozisyon yönünden çok daha kısır maçlar çıkardığı yönündeki soruya da Kartal, "Ben ve ekibim geçen sene hayatımızın en zor ve en güzel dönemini geçirdik. Bu konuda yorum yapmayacağım" yanıtını verdi.

DHA


galatasaray, süperlig, eskişehirspor, 4-0, maç özetleri
ÖNCEKİ Sinan Şamil Sam hayatını kaybetti SONRAKİ Economist’in seçim yorumu: Sultan zorda