• USD  32,42
  • EURO  34,81
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.430,92
SON DAKİKA

Galatasaray 4-1 Gençlerbirliği

Galatasaray 4-1 Gençlerbirliği

18 Ekim 2015 08:36

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, TT Arena'da konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup etti. Galatasaray bu skorla puanını 17'ye yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.


Haberin Galerisi İçin Tıklayın

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Gençlerbirliği'ni konuk eden Galatasaray, sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada Sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri 49. dakikada Bilal Kısa, 53. dakikada Aurelien Chedjou, 68. dakikada Yasin Öztekin ve 88. dakikada penaltıdan Burak Yılmaz kaydetti. Gençlerbirliği'nin tek golü ise 37. dakikada Moestafa El Kabir'den geldi.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 17'ye yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Gençlerbirliği ise 7 puanla 14. sırada kaldı.

Galatasaray - Gençlerbirliği maçının ardından...

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu: "Herkes sahada neyi var neyi yoksa ortaya koyuyor"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özdilek: "Üzgünüz ama kafamızı öne eğecek halimiz yok"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ikinci yarıda buldukları gollerle 4-1 kazandıkları Gençlerbirliği maçında doğru hamleler yaptıklarını söyledi.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamza Hamzaoğlu, ilk yarıda dirençli bir rakibe karşı oynadıklarını belirterek, "İlk yarıda istediklerimizi çok fazla yapamadık ama yine de üstün tarafın biz olduğumuzu düşünüyorum. Kötü bir gol yedik. Öncesinde faul var sandık ama aslında Bilal orada düşmüş. İkinci yarı daha ofansif oynamaya gayret ettik ve bunda da başarılı olduk" diye konuştu.
Sarı-kırmızılı oyuncuların performansından son derece memnun olduğunu söyleyen Hamzaoğlu, "Herkes sahada neyi var neyi yoksa ortaya koyuyor. Beraber oynuyorlar. Rakibin oyunu da etki etmiş olabilir ama bugün belki de sezonun göze en hoş gelen, en keyif veren maçını oynadık diye düşünüyorum. Goller de gelince bu keyif arttı" değerlendirmesinde bulundu.

Takım olarak çıkışarını sürdüreceklerine olan inancını dile getiren Hamzaoğlu, "Çıkışımızı sürdüreceğimizi düşünüyorum. Herkes çok iyi çalışıyor. En basidi, Koray Günter'i'ı kadroya bile alamıyorum ama bunun için de üzülüyorum. Şu anda düşündüğümüz gibi her şey olumlu gidiyor. Önemli olan, bu durumumuzu daha iyiye taşıyabilemk ve bunu başarabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde görüş belirtti.

Önlerinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica maçı ve Süper Lig'de Fenerbahçe derbisi olduğu hatırlatılarak, hangisini kazanmayı tercih edeceği şeklinde yöneltilen soru üzerine ise sarı-kırızılı çalıştırıcı, "İki maçımızda da galibiyet istiyoruz" yanıtını verdi.

"SEMİH'İ VERMEYİ DÜŞÜNMEM"
Hamza Hamzaoğlu, Semih Kaya'nın devre arasında Inter'e transfer olacağı şeklinde İtalyan medyasına yansıyan haberler olduğunun aktarılması üzerine, bu oyuncuyu bırakmak istemeyeceğini söyledi.

"Semih'i vermeyi düşünmem" diyen Hamzaoğlu, "Şu anda belki oynatmıyoruz ama Semih bizim için çok önemli bir oyuncu. Chedjou ile Hakan Balta iyi götürüyorlar ve biz de düzeni devam ettiriyoruz. Tüm oyuncularımdan son derece memnunum" ifadelerini kullandı.

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise, "Siyah ile beyaz kadar farklı iki devre oynadık. İlk yarı 3 gol dahi bulabilirdik ancak bu bölümü 1-0 önde tamamladık. İkinci yarı bizim için iyi geçmedi" dedi.

Galatasaray'ın ikinci yarıya baskılı başlayacağını bildiklerini aktaran Özdilek, "Baskı geleceğini biliyorduk ve arkadaşlarımızı uyarmıştık ama basit bir gol yedik. Ardından da ayaklarımızın üzerine sağlam basamadık. Böyle bir seviyede bu kadar basit hatalar yapmamak gerekiyor. Galatasaray gibi bir rakibiniz olunca, hatalarınız hemen cezalandırılıyor. Aslında bizim ilk yarıda yapamadıklarımız Galatasaray'ı bir adım öne geçirdi" dedi.

Aldıkları mağlubiyetten ötürü üzgün olduklarını aktaran Mehmet Özdilek, "Üzgünüz ama kafamızı öne eğecek halimiz yok. Bugün üzüleceğiz, yarın önümüze bakacağız. Lig devam ediyor. Beklemediğimiz bir mağlubiyet oldu. Kendi adımıza gereken dersleri çıkarmak istiyoruz. Eksiklerimizi gidermek için çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

DHA


galatasaray, süperlig, gençlerbirliği, 4-1
ÖNCEKİ İrem Derici ve kocasından rekor SONRAKİ Dağlıca'da bir asker daha şehit oldu