• USD  32,51
  • EURO  34,90
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.441,34
SON DAKİKA

Garo Paylan: Hopalı esnafla Diyarbakırlı esnafın derdi aynı

Garo Paylan: Hopalı esnafla Diyarbakırlı esnafın derdi aynı

28 Mart 2021 08:36

HDP heyeti "iş ve aş buluşmaları" kapsamında Artvin'in Hopa ve Kemalpaşa ilçelerini ziyaret etti.


HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, HDP Emekten Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, HDP Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, HDP Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Menekşe Kızıldere ve parti meclisi üyelerinden oluşan heyet "iş ve aş buluşmaları" kapsamında Hopa ve Kemalpaşa'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

HDP heyeti program kapsamında meslek odalarını, sendikaları, çay üreticilerini, balıkçıkları, ekoloji mücadelesinden bireyleri ve Kemalpaşa Belediyesi'ni ziyaret etti.

Baskılara rağmen vatandaşın gerçek gündemiyle ilgileniyoruz

Ziyaretler sonrası Independent Türkçe'ye açıklamalarda bulunan Garo Paylan, Diyarbakır'daki esnafla Hopa'daki esnafın derdinin aynı olduğunu vurgularken, iş ve aş buluşmaları hakkında şu ifadeleri kullandı:

Ekonomi, ekoloji ve emek komisyonları olarak Türkiye'nin her yerinde olmaya karar verdik. Önce Diyarbakır'da ardından Van'da, on gün önce Mersin'de bulunduk. Etkili buluşmalar yaptık. Esnaflarla, işçilerle, çiftçilerle ve kurumlarla buluşmalar yaptık. Bugün de Hopa'dayız, Karadeniz'deyiz. Partimize karşı yapılan baskılara rağmen biz vatandaşın gerçek gündemiyle; işi, aşı, ekmeği, yoksulluğu meselesiyle ilgileniyoruz.

"Hopa'ya da geldiğimizde, sorunlara belli oranda vakıftık ancak yerelde insanları dinledikçe daha iyi öğrendik" diyen Paylan, özellikle sınır kapısının kapalı olması, nakliyecilerin sorunları, ticaret insanlarının ve esnafların sorunlarını bizzat gördüklerini söyledi:

Çay üreticisinin derdini dinledik. Van'daki ve Diyarbakır'daki esnafla İzmir'deki ve Hopa'daki esnafın derdi neredeyse aynı. Pandemi dönemi her ülke için büyük bir testti. Türkiye'de pandemi döneminde iktidar topyekün vatandaşlarımızı açıklıkla ve yoksullukla yüz yüze bıraktı. Yereldeki dertleri dinliyoruz; ama Türkiye'nin genelinde bir sorun var ki, o da AKP iktidarı sorunu. AKP; vatandaşımızı işsiz, aşsız bıraktı. Bunu Hopa'da da İzmir'de de Van'da da gördük. 
 

"Karadeniz'de öne çıkan sorun umutsuzluk"

"Özellikle gençlerde gördüğümüz umutsuzluk var. Türkiye pek çok kriz yaşamıştır. Ben 2001 krizini de 1990'lı yıllardaki krizi de biliyorum. Bu krizler gelip geçerdi, yani insanlarda derin bir umutsuzluğa yol açmazdı" diyen Paylan, bu kez yaşanan krizin ise farklı olduğunu ifade etti:

AKP'nin özellikle son beş yıl tek adam rejimini tahkim etmesi, ülkenin özgürlüklerini yok etmesi, kurumları yok etmesi ve her şeyi tek adama bağlamasıyla öncelikle özgürlüklerimizi kaybettik. Özgürlük konusunda büyük bir baskı var. Bununla beraber aynı zaman huzurumuzu kaybettik. Bu sistem aynı zamanda iş üretemiyor, aş üretemiyor ve gelecekle ilgili umut üretemiyor. Yurttaşlarımızda derin bir geleceğe dair kaygı var ve umutsuzluk var.

Biz de şunu anlatmaya çalışıyoruz, Türkiye çok zengin bir ülke. Türkiye'nin kaynakları 84 milyona değil 150 milyona yetecek kadar. Herkese iş, herkese aş sağlayabilecek bir potansiyeli var. Genç bir nüfusu var. Tarım, turizm, ticaret ülkesiyiz. İktidar sadece saraylarını ve yandaşlarını düşünüyor. Küçük bir azınlığı zenginleştiriyor ve saraylarını büyütüyor. Oysa biz bu tercihleri değiştirebilsek, Türkiye'de herkese iş, herkese aş ve güvence sağlayabiliriz. Bu güvenceyi sağlayabilmemiz için de tek adam rejimine son vermeliyiz.
 
Eren Dağıstanlı /İndyTürk


ÖNCEKİ AKP'den Bir Uyuşturucu Açıklaması Daha Geldi SONRAKİ Korona Testi Skandalı Ortalığı Karıştırdı