• USD  32,40
  • EURO  34,80
  • BORSA  9.978,74
  • ALTIN  2.435,40
SON DAKİKA

Garsonluk vaadiyle gizli tanık yapılmış

Garsonluk vaadiyle gizli tanık yapılmış

25 Mayıs 2016 10:02

İlhan Cihaner’in tutuklanmasına neden olan gizli tanık ‘Munzur’, ‘yalan ifade’ karşılığında kendisine ‘garsonluk’ teklif edildiğini söyledi.


Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından 16 Şubat 2010'da evinde ve makamında yaklaşık 6 saat süren aramanın ardından gözaltına alınmıştı. Cihaner, ‘Ergenekon terör örgütüne üye olmak, resmi evrakta sahtecilik, iftira ve tehdit' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Kumpas olduğu ortaya çıkan “Erzincan Ergenekonu” davasının “Munzur” kod adlı gizli tanığı Serkan Zirek önemli itiraflarda bulundu. Nasıl mı? İşte yanıtı:

GİZLİ TANIKLAR DAMGA VURDU
‘Erzincan Ergenekonu' olarak bilinen, dönemin başsavcısı İlhan Cihaner, 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, CHP İstanbul Milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek ve MİT yöneticilerinin yargılanıp beraat ettiği davanın üç gizli tanığının yargılanmasına önceki gün başlandı. Gizli tanıklar, “Efe” kod adlı eski savcı Bayram Bozkurt, “Munzur” kod adlı Serkan Zirek ve “Hazar” kod adlı Ahmet Koç hakkında “Fethullahçı Terör Örgütü adına suç işlemek, yalan tanıklık ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından açılan davanın ilk duruşması önceki gün görüldü. Duruşmaya gizli tanıkların ifadeleri damga vurdu. Munzur kod adlı Serkan Zirek çarpıcı itiraflarda bulundu ve şunları söyledi:

‘MUNZUR DAĞLARI GÜZEL'MİŞ
“Savcı Bayram Bozkurt, Erzincan'da çalıştığım kafeye gelip giderdi. Bir gün beni telefonla arayarak, ‘Senin garsonluğun güzel, sana askeriyede iş ayarladık. Erzurum'a gel' dedi. Gittim. ‘Ne iş ayarladınız' diye sorunca, ‘Askeriyede garsonluk yapacaksın ama bunun için seni savcı beyle tanıştıracağım' dedi. Burada Osman Şanal ile tanıştık. Kimliğimin fotokopisini çektiler, 5-6 tane asker fotoğrafı gösterip, ‘Bunlar sana yardımcı olacak, seni işe alacaklar. 5-6 sayfa ifade tutanağını imzala, işin hazır' dediler. Ben de işe gireceğim diye imzaladım. Şanal bana, ‘Sizin oranın Munzur dağları güzel seni Munzur yapalım' dedi. Ben de ‘ne Munzur'u' diye sorunca, ‘Seni tanık yaptık savcı Bayram anlatmadı mı' dedi.

İFADEYİ REDDETMİŞ ANCAK…
Sonrasında adımı gazetelerde görünce Savcı Bozkurt'un yanına gidip, her şeyi anlatacağımı söyledim. O da, ‘Sakın yapma, 4-5 sene ceza yersin' dedi. Erzincan savcılığına gidip ifade verdim ve ‘Bu ifadeler benim değil' dedim. Ama savcılık çıkışında polisler beni alıp Osman Şanal'a götürdü. Şanal bana, ‘Erzincan'da verdiğin ifadelerin baskı altında alındığını söyleyeceksin' diyerek bir ifade hazırladı ve imzalattı. Dursun Çiçek'in duruşmasına gittiğimiz zaman, ‘Benim burada ne işim var, ben bu adamı tanımıyorum' deyince, bana ‘Sen bir şeye karışma, biz sana ne söylediysek o şekilde söyle' dedi. Bizi bu hale getiren Bayram Bozkurt'tan şikayetçiyim.”


ÖNCEKİ Davutoğlu'na teşekkür eden tek isim o oldu! SONRAKİ Yargıtay Başkanı : MHP kararı kesindir