• USD  32,44
  • EURO  34,85
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.430,55
SON DAKİKA

Gazetecileri tehdit eden polis amiri hakkında soruşturma başlatıldı

Gazetecileri tehdit eden polis amiri  hakkında soruşturma başlatıldı

28 Ağustos 2022 16:52

Artı TV kameramanı Bilal Meyveci’yi haber takibi sırasında engelleyen ve tehdit eden İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında soruşturma başlatıldı.


Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) Hukuk Birimi, savunmanlığını üstlendiği Artı TV kameramanı Bilal Meyveci’yi haber takibi sırasında engelleyen ve tehdit eden İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunun değerlendirilmesi sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından tahkikat başlatıldığı İstanbul Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü tarafından Meyveci’nin avukatlarına tebliğ edildi.


MLSA'dan Eylem Sonbahar'ın haberine göre, Onur Yürüyüşü’nde bir kadını taciz ettiği anların video kaydının ortaya çıkmasıyla kadın hakları örgütlerinin hakkında suç duyurusunda bulunduğu, aynı Onur Yürüyüşü sırasında AFP foto muhabiri Bülent Kılıç’ı gözaltına aldıran İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin, son olarak sağlık emekçilerinin görevi başında öldürülen doktor Ekrem Karakaya için 7 Temmuz 2022 tarihinde yaptıkları eylemi takip eden gazetecilere yönelik tavırları ve tehditleri ile gündeme gelmişti. Zengin, kameraman Bilal Meyveci’yi de “Çektin mi, ayağına bastığımı çektin mi? Ayağına bastığımı çektin mi, çekmediysen sonra görüşürüz!” cümleleriyle tehdit etmişti. Bunun üzerine MLSA Hukuk Birimi, Hanifi Zengin ve olaya karışmış olabilecek diğer kolluk görevlileri hakkında “görevi kötüye kullanmak”, “tehdit”, “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali” yönünden suç duyurusunda bulundu.

RSF Temsilcisi Erol Önderoğlu, soruşturmaya ilişkin olarak, "Gazetecileri tehdit eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında soruşturma açılması sadece bir adım, sonuç görmek istiyoruz. Artık gazeteciler, kendileri ve haklarıyla alay eden kamu görevlisi ve görevli istemiyor!" değerlendirmesini yaptı. 

 


ÖNCEKİ Zehra Bayır cinayeti: Havuz kenarında bulunan kol saatinin sahibi aranıyor SONRAKİ AKP Seçmen İkna Timleri Kurdu