• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Gergerlioğlu, Meclis'te gözaltına alındı

Gergerlioğlu, Meclis'te gözaltına alındı

21 Mart 2021 10:44

Milletvekilliği düşen ve Meclis'te eylem yapan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı


HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz dahil HDP'li vekiller ile polis arasında yaşanan gerginliğin ardından Gergerlioğlu, üzerinde pijamaları ve terlikleriyle gözaltına alınarak  Kavaklıdere Karakolu’na götürüldü.


HDP Milletvekili Hüda Kaya, Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasına "Vekilimiz abdest alırken en savunmasız haldeyken derdest edildi. Namazını kılmasına ve üstünü giyinmesine bile fırsat verilmedi" diye tepki gösterdi. 


Karara tepki gösterenlerden biri de CHP'li Sezgin Tanrıkulu oldu. Tanrıkulu, "Sevgili dostum TBMM’de lavaboda abdest alırken gözaltına alındı.
Zulmünüze, zalimliğinize lanet olsun.." ifadelerini kullandı.


MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ise gözaltıyı "Ö.Faruk Gergeroğlu’nun yeni adresi artık cezaevi...Sayın Genel Başkanımızın çağrısı karşılık buldu, Gergeroğlu Gazi Meclis’ten yatağıyla birlikte atıldı...Artık yeni koğuşunda ranzaya değil yere serer yatağını...​" sözleriyle değerlendirdi.

 


gözaltı, ömer faruk gergerlioğlu
ÖNCEKİ Engelli Bebeğini Bırakıp Kaçan Anneye Büyük Şok SONRAKİ Fahrettin Altun, İstanbul Sözleşmesi üzerinden laikliği hedef aldı