• USD  32,29
  • EURO  34,96
  • BORSA  10.173,42
  • ALTIN  2.447,12
SON DAKİKA

Gökhan Töre'den Töreface açıklaması

Gökhan Töre'den Töreface açıklaması

15 Aralık 2015 17:17

Derbide ikinci yarıda oyuna girip 2 dakika sonra zaferi getiren golü kaydeden Gökhan Töre'nin eliyle yüzünü kapatarak yaptığı sevinç kısa sürede moda olurken, anlamı da merak ediliyordu.


Derbide ikinci yarıda oyuna girip 2 dakika sonra zaferi getiren golü kaydeden Gökhan Töre'nin eliyle yüzünü kapatarak yaptığı sevinç kısa sürede moda oldu.

Beşiktaşlı taraftarlar bu şekildeki sevinçlerini sosyal medyada paylaştı.

Gökhan'ı büyüten ninesinin kendisini bu şekilde sevdiği, yıldız oyuncunun da bu hareketiyle attığı golü tribündeki ninesine armağan ettiği öğrenildi.

Gökhan Töre'nin hayatı

Gökhan, Almanya'ya göç eden Samsunlu bir ailenin çocuğu olarak Köln'de dünyaya geldi. Ama anne ve babası onu bebekken Almanya'da bir yetimhaneye verdi. Ancak onu çok seven dedesi Sabri Töre ve babaannesi Bedriye Töre Gökhan'a sahip çıkarak onu 2 yaşındayken yetimhaneden aldı.

Futbola çok düşkün olan Sabri Töre Gökhan'daki futbol yeteneğini daha küçük yaştan itibaren tespit etti. Parklarda topun peşinden koşan Gökhan'ın Allah vergisi yetenekleri başta dedesi olmak üzere herkesin dikkatini çekmeye başlamıştı. Sabri Töre sonunda tarihi bir karar alarak Gökhan'ı Almanya'da bir kulübe yazdırdı. Sabri bey Gökhan'ı her gün bizzat antrenmanlara getirip götürüyordu. Yıldız oyuncunun tüm maçlarını kaçırmadan izleyen Sabri Töre'nin ömrü çok uzun olmadı. O hayattan göçtüğünde Gökhan Töre henüz 14 yaşındaydı. Dedesinin ölümü onda büyük bir üzüntü yaşatmıştı. Zaten hayata annesiz ve babasız başlamak zorunda kalan Gökhan dedesinin ölümüyle bir kez daha sarsılmıştı. Ancak dedesinin ölüm döşeğindeyken kendisine söylediği "İlerde kesinlikle Türk Milli Takımı'nı tercih edeceksin" sözlerini hiç unutmadı. Hrubesch'in onu Alman Milli Takımı'nda oynatma isteğini kabul etmeyerek dedesinin vasiyetine uydu.

Dedesinin büyük gayretleriyle futbola başlayan Gökhan Töre, dedesi ve babannesine çok düşkün. Yıldız futbolcu geçtiğimiz günlerde de babannesiyle çekilmiş olduğu bir fotoğrafı paylaşmıştı.


haber, haberler, gökhan töre, töreface, gol sevinci
ÖNCEKİ Silvan'da patlama: 3 şehit! SONRAKİ Survivor 2016'ya sürpriz isim