• USD  32,26
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.099,97
  • ALTIN  2.430,81
SON DAKİKA

GÖKTÜRK-1 uzaya fırlatıldı

GÖKTÜRK-1 uzaya fırlatıldı

05 Aralık 2016 17:36

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hedef istihbaratına yönelik ihtiyacını, coğrafi kısıtlama olmaksızın dünyanın her yerinden yüksek çözünürlüklü uydugörüntüsü ile karşılayacak GÖKTÜRK-1 uydusu, Fransız Guyanası'ndan fırlatıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Göktürk 1uydumuzu uzaya göndererekuzayçalışmalarında yeni bir adım atmış oluyoruz. Göktürk 1, Göktürk 2’den daha gelişmiş bir uydudur. TSK’ya hizmet verecek bu uydumuz diğer alanlarda da büyük fayda sağlayacak" dedi. Erdoğan, "Bugün uzaya fırlattığımız uydudaki yerli katlı oranı yüzde 20. Bundan sonraki uydumuzu en azından tam tersi bir oranla uzaya göndermeliyiz. İyi bir planlama ve doğru tercihlerle kendi kendimize yeterli hale geleceğimiz bir savunma sanayinin en kısa sürede sağlanması gerekmektedir" diye konuştu.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ev sahipliğinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) Akıncı tesislerinde düzenlenen törende, fırlatma anı canlı izlendi.    

GÖKTÜRK-1, hem sivil hem de askeri uygulamalar için çok yüksek çözünürlüklü uydugörüntüleri sağlayacak ve bu özellikleriyle en gelişmiş sistemlere sahip keşif, gözetleme uyduları arasındaki yerini alacak.      


erdoğan, uydu, göktürk, akıncı, tusaş, fransız guyanası
ÖNCEKİ Yunanistan'dan darbeci askerler için şok karar SONRAKİ Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Fetö'den gözaltında