• USD  32,43
  • EURO  34,87
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.432,92
SON DAKİKA

Gül - Erdoğan zirvesinde paralel operasyonu iddiası

Gül - Erdoğan zirvesinde paralel operasyonu iddiası

11 Şubat 2016 16:24

Ankara kulislerinde Ak Saray'daki sürpriz Gül-Erdoğan zirvesi için "paralel yapı operasyonu" iddiası konuşuluyor.


Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile selefi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki görüşmeler konusundaki tartışmalar bitmiyor. Ankara kulislerinde, Ak Saray’da gerçekleşen görüşmenin altında, Manisa merkezli yürütülen ve Şubat ayı başında 20′den fazla kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan “paralel yapı operasyonunun” olabileceği iddiası konuşuluyor.

Kulislere göre Abdullah Gül’ün Saray’a yaptığı süpriz ziyarette, Manisalı olan ve Manisa’dan milletvekili de seçilen AKP kurucusu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da bu operasyonla bağlantılı olarak savcılık tarafından  “bilgisine başvurulabileceği” söylentileri de etkili oldu.

19 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
Manisa’da Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Manisa dahil dört ilde operasyon düzenlenmiş, Manisa’da 15, İstanbul’da 2, İzmir ve Denizli’de de birer kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonlar konusunda, gözaltına alınanların Manisa Belediyesinin İmar İşleri Müdürlüğüne sızarak inşaatlara usulsüz şekilde ruhsat verdikleri, karşılığında himmet, burs, kurban adı altında para alarak örgüte finansman sağladıkları’ iddialarıyla gözaltına alındıkları bilgisi sızmıştı.

YENİ PARTİ YOK, AKP İÇİNDE MÜCADELEYE DEVAM…
Ak Saray’da önceki akşam gerçekleşen Gül-Erdoğan görüşmesinin ardından, Abdullah Gül dün akşam da AKP’nin şu anda kabine ve parti yönetimi dışında kalan önemli isimleriyle biraraya gelmişti. AKP kurucusu ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın evinde gerçekleşen görüşmeye Abdullah Gül, eski Bakan ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik’le aynı araçta gelmişti. Görüşmede eski bakanlar Nihat Ergün ve Sadullah Ergin de hazır bulunmuşlardı.
Edinilen bilgiye göre, Arınç’ın evindeki görüşmede, Arınç ve Çelik’in yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve “muhalif” olarak adlandırılmaya başlayan AKP’nin önemli isimleri, “parti içinde mücadeleye devam” kararı aldılar.
Yeni bir parti ya da hareket oluşturmak yerine, AKP içinde kalarak açıklamalara devam edecek olan Arınç, Çelik, Ergin ve Ergün, parti içinde kendileri gibi düşününlerde de temas kurmayı kararlaştırdılar.


recep tayyip erdoğan, haber, haberler, paralel yapı, abdullah gül, ak saray, operasyon, buluşma
ÖNCEKİ NATO Ege'ye devriye gönderiyor SONRAKİ Cizre'de operasyon bitti, bayraklar asıldı