• USD  32,42
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.419,16
SON DAKİKA

Güney Kore tansiyonu yükseltiyor

Güney Kore tansiyonu yükseltiyor

13 Eylül 2017 11:20

Güney Kore, ilk kez bir savaş uçağından gerçek füze ateşleyerek karadaki hedefleri vurduğunu gösteren fotoğrafları servis etti


Kuzey Kore'nin peş peşe nükleer testleriyle ülkelerarası krize neden olmasının ardından, askeri tatbikatlarını sürdüren Güney Kore, ülkenin batı kıyılarında ilk kez bir savaş uçağından gerçek bir füze fırlattı.

F-15K jetinden fırlatılan Taurus füzesi, zemin üstündeki hedefi imha etti. Tatbikatın fotoğraflarını Güney Kore Savunma Bakanlığı paylaştı.

Eylül ayı başında hidrojen bombası deneyen Kuzey Kore, yeryüzünde depreme yol açmıştı. Birkaç hafta önce fırlatılan bir diğer kıtalararası balistik füze ise, Japonya'nın üstünden geçmişti.

ABD'nin başını çektiği müttefik ülkeler, son olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) Pyongyang yönetimini hedef alan yeni yaptırımları geçirdi. Bu kararın alınabilmesi için Çin ve Rusya'nın ikna edilmesi gerekti. Rusya ve Çin'in de 'evet' oyu vermesiyle BMGK'dan geçen yeni yaptırımlar, Kuzey Kore’nin rafine petrol satışına yılda iki milyon varil sınırlaması, doğalgaz ve tekstil ihracatına ise ambargo getiriyor.


abd, bomba, Güney Kore, Füze, kuzey kore, müttefik, hidrojen
ÖNCEKİ Eşi konuştu: Ahlaksız reziller.. SONRAKİ AB'den çok önemli Türkiye açıklaması