• USD  32,40
  • EURO  34,80
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.423,09
SON DAKİKA

Hain saldırının detayları biliniyormuş

Hain saldırının detayları biliniyormuş

03 Mayıs 2016 08:58

Gaziantep'te bombalı araçla Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırının detayları ortaya çıktı.


Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı araçla intihar saldırısı gerçekleştiren İsmail Güneş, Diyarbakır, Suruç ve Ankara Gar katliamlarının faili olan Gaziantep IŞİD hücresiyle bağlantılı çıktı. Hürriyet’in haberine göre; Saldırıdan 5 gün önce İstihbarat Daire Başkanlığı, Gaziantep’te kamu kurumlarına yönelik eylem uyarısında bulunurken, yetkililere şüpheli olarak İsmail Güneş’in ismi de bildirildi.

1 Mayıs sabahı Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde 2 polisin şehit edildiği olayda canlı bomba olduğu DNA eşleşmesiyle kesinleşen İsmail Güneş, amcası Ahmet Güneş’in etkisinde kalarak 2014 yılının başında Suriye’ye geçti. Suriye’de Ahmet Güneş ismiyle anılan grupla hareket eden İsmail Güneş, amcasının öldürülmesinden sonra Suruç ve Ankara Gar saldırısı eylemlerini planlayan ve İçişleri Bakanlığı’nca başına 4 milyon lira ödül konulan Yunus Durmaz’ın lideri olduğu Durmaz Grubu’na katıldı.

İSTİHBARATIN TAKİBİNDEYDİ
Suriye’den yasadışı yollardan Türkiye’ye giriş yapan intihar bombacısı Güneş, terör ve istihbarat birimlerince “Terör örgütü DEAŞ’a (IŞİD) müzahir kişi” olarak takibe alındı. Ayrıca Güneş’in bilgileri ve fotoğrafları da terör ve istihbarat birimlerinin kayıtlarına girdi. Suruç ve Ankara Gar’daki canlı bomba saldırısından sonra Güneş’in pasif eylemci olarak takibe alındığı ve halen emniyette bu kaydının bulunduğu belirlendi.


suriye, bomba, gaziantep, saldırı, emniyet, istaihbarat, isamil güneş
ÖNCEKİ İran'dan sürpriz öneri SONRAKİ Kanser ilaçlarını PKK'lılara göndermişler