• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

Halaçoğlu uyardı: Sizin mallarınıza da el konabilir

Halaçoğlu uyardı: Sizin mallarınıza da el konabilir

16 Ekim 2018 18:14

İş Bankasındaki CHP hisseleriyle ilgili Prof. Yusuf Halaçoğlu Türkiyegündemi’ne konuştu: Atatürk’ün vasiyetini değiştirirseniz, sizin mallarınıza da el konulabilir (ÖZEL)


TürkiyeGündemi Özel Haber-

Türk Tarih Kurumu (TTK)eski Başkanı ve eski milletvekili Prof Yusuf Halaçoğlu, Atatürk’ün vasiyetine göre CHP’de bulunan İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devredilmesine ilişkin kanun çıkarılmasının çok yanlış olacağını belirterek, “Nasıl Fatih Sultan Mehmet’in mirasıyla ilgili böyle bir karar alınamazsa, Atatürk’ün mirasıyla ilgili de karar alınamaz. Bu yasama organına zarar verir” dedi.

Prof Halaçoğlu, Türkiye Gündemi’ne yaptığı  açıklamada, Atatürk’ün vasiyetinin sıradan bir vasiyet olmadığını ve noter huzurunda şahitlerin imzasıyla gerçekleştiğini söyledi. Halaçaoğlu, “Eğer mirası kanun yoluyla başkasına devrederseniz, Atatürk’ün vasiyetini tanımazsanız, yarın kendi mallarınıza da el konulmasının yolunu açmış olursunuz. Ölmüş kişilerin mirası değiştirilemez.” dedi.

“YARGITAY KARARI VAR”

Halaçoğlu, 1980’deki ihtilalden sonra CHP’nin diğer partiler gibi kapatıldığını ve bütün mallarının Hazine’ye devredildiğini ve böylece İş Bankası’ndaki Atatürk hisselerinin de Hazine’ye geçtiğini  ifade etti. Halaçoğlu, kendisinin 1995’te Türk Tarih Kurumu Başkanlığı döneminde, CHP’nin Türk Dil Kurumu (TDK) ve TTK’nin Atatürk’ün kurduğu kurumlar olmadığı yönündeki iddiası üzerine CHP’ye dava açtığını ve CHP’nin de Atatürk’ün kurduğu parti olmadığını savunduğunu belirtti.  Halaçoğlu, mahkemenin “hem TDK hem TTK hem de CHP’nin Atatürk’ün kurduğu kurumlar olduğu” yönünde karar verdiğini söyledi.

Halaçoğlu, bunun üzerine kendisinin İş Bankası’ndan verilen paranın doğrudan TTK’ya verilmesi ve İş Bankası yönetiminde kurum olarak temsilci bulundurma yönünde dava açtığını ancak bunların reddedildiğini ifade etti. Halaçoğlu, bu davanın da 2006 yılında sonuçlandığını ve Yargıtay kararıyla Hazine’deki İş Bankası’nın yüzde 28.09 hissesinin CHP’ye devrinin gerçekleştiğine dikkat çekti.


yusuf halaçoğlu, i, iş bankası, ttk
ÖNCEKİ Meclis önünde hareketli anlar SONRAKİ Konsoloslukta cinayet kanıtı bulundu