• USD  32,41
  • EURO  34,82
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.423,02
SON DAKİKA

Havada korku dolu anlar...

Havada korku dolu anlar...

09 Ekim 2020 12:02

Ankara-İstanbul uçuşunda korku dolu dakikalar: Pegasus'un uçağı fırtınanın ortasında kaldı Uçuşlarda gecikmeler yaşandı, iniş yapacak uçaklar dakikalarca havada tur attı.



Ankara-İstanbul uçuşunda korku dolu dakikalar: Pegasus'un uçağı fırtınanın ortasında kaldı
İstanbul’daki yoğun yağış hava trafiğini olumsuz etkiledi. Pek çok uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapamayıp, İstanbul üzerinde turlar atarken kimi uçaklar Sabiha Gökçen’i teğet geçerek Ankara’ya iniş yaptı. En büyük kabussa saat 22.00’de Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kalkan Pegasus’un PC2675 numaralı uçuşunda yaşandı.

Independent Türkçe'den Meriç Şenyüz'ün haberine göre, İstanbul’da bugün akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış ve yer yer fırtınaya dönüşen şiddetli rüzgar vardı. Meteoroloji'nin önceden yaptığı dolu ve yağmur uyarılarına rağmen pek çok yurttaş yağmura hazırlıksız yakalanırken en büyük sıkıntıysa havayollarında yaşandı.



VİYANA VE HATAY UÇAKLARI ANKARA'YA YÖNELDİ
Uçuşlarda gecikmeler yaşanırken, iniş yapacak uçaklar dakikalarca havada tur attı. Pegasus Havayolları’nın Viyana-Sabiha Gökçen seferini yapan TC-AZP tescilli Boeing 737-82R tipi uçağı ve AnadoluJet’in Hatay-Sabiha Gökçen seferini yapan TC-JZJ tescilli Boeing 737-8AS tipi uçağı olumsuz hava koşulları sebebiyle Ankara Esenboğa Havalimanı’na yöneldi.

En büyük kaossa Pegasus havayollarının TC-CPE tescilli Boeing 737-82R tipi uçağında yaşandı. 22.00’de Esenboğa’dan kalkan uçaktaki yolcular her zamanki gibi bir uçak yolculuğu bekliyorlardı. Ne var ki, normalde 23.00’de inmesi gereken uçak İstanbul üzerine geldiğinde bir türlü iniş yapamayarak manevra yapmaya başladı.

“YARALANANLAR OLDU”
Sabiha Gökçen havalimanına iniş yapamayan uçak İstanbul üzerindeki turlarında şiddetli fırtınaya yakalandı. Şimşekler ve sarsıntılarla arasındaki yolculuk tam 1 saat 59 dakika sürdü. Kayıtlara göre aynı güzergahta bir gün önceki sefer 41 dakika sürmüştü.

Ne var ki tek sorun uçuşun uzunluğu değildi. Uçak 12.17’de nihayet Sabiha Gökçen’e iniş yaptığında fenalaşan ve yaralananların olduğu görüldü. İnişin hemen ardından sağlık ekipleri hemen ambulansla yaralıların yardımına koştu.


ankara, sabiha gökçen, pegasus, esenboğa
ÖNCEKİ Selçuk Tepeli'den çarpıcı yorum: Kıymetli popoları üşümesin diye... SONRAKİ İstanbul için kritik vaka açıklaması...