• USD  32,57
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.447,68
SON DAKİKA

Hayallerindeki evi 10 bin liraya yaptılar

Hayallerindeki evi 10 bin liraya yaptılar

12 Nisan 2016 10:02

İstanbullu reklamcı Tolga Demirel ve eşi Ayşegül, kırsalda yaşama hayallerini gerçekleştirdiler. Demirel ailesi, hayallerindeki evi nasıl yaptıklarını anlattılar.


Kırsala yerleşmeyi düşünen hemen herkesin kafasında kendi evini yapma fikri var. Yıllarca reklam ve moda sektöründe çalışan Tolga ve Ayşegül Demirel çifti ise bu hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi başardı. Ve 4 yaşındaki kızları Maya ile birlikte bir dağ evine yerleşmeye karar verdiler.

Aylarca kendilerine ait bir düzeni nasıl kuracaklarını düşündüler, araştırdılar. Ve izmir'in Bayındır ilçesine bağlı Sarıyurt Köyü'nde karar kıldılar. Ve kendi elleriyle kendi evlerini yaptılar... 10 bin TL'ye mal ettikleri kutu evlerinde mayıs ayından itibaren yaşamaya başlayacak olan çift, İstanbul'da bulunan evlerinden gelen kira geliri ve arıcılıkla geçinmeyi planlıyor. Evlerinin çevresinde bulunan incir ve ceviz ağaçlarının mahsüllerinin bir kısmını da satmayı düşünüyorlar.

Yapı ressamlığı mezunu olan 42 yaşındaki Tolga Demirel, 'Şehirde çok kısıtlı bir hayat yaşıyoruz. Dört duvar arasında tıkanmış durumdayız. Oradaki özgürlük hissini, şehirde, hiçbir şekilde hissedemiyorsun. Duygu derken o; o özgürlük hissi… Elinin altındaki malzemeyi kullanarak istediğin kadar yaratıcı olabilirsin doğada…' diyor. 


izmir, tolga demirel, ayşegül demirel, maya, dağevi
ÖNCEKİ Marmaray raydan çıktı halk yolda kaldı SONRAKİ Davutoğlu: Kimlik sızdırma CHP izmir'den