• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

HDP ile tekrar görüşebiliriz

 HDP ile tekrar görüşebiliriz

07 Ocak 2016 21:33

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "HDP ile görüşülmez diye bir kategorik tavrımız yok" dedi.


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş NTV canlı yayınına katıldı.Kurtukmuş gündeme ilşkin soruları yanıtladı

SORU :

Yeni Anayasa, darbe anayasasından kurtulmak aslında 4 partinin de öncelikli talebi. Bununla ilgili dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ben muhatabımda ciddiyet ve samimiyet ararım dedi. Eğer aradığınız samimiyet ve ciddiyeti görürseniz yeniden bir görüşme şansı olabilir mi?  

Numan Kurtulmuş: Başından itibaren hep halkın oyuyla parlamentoya gelmiş olan hiçbir partiyi kategorik olarak gayrimeşru ilan etmeyiz. Bu anlamda da parlamentoya gelmiş bir parti meşru bir partidir. Bundan sonra o parti ile ilgili süreçlerin nasıl gelişeceğine ilişkin karar verecek olan biz değiliz o partinin mensuplarının eylem ve sözleridir. HDP ile de görüşmek için karar alındı ama maalesef tam o günlerde kabul edilemez, devlet ciddiyetiyle bağdaşmayacak son derece yakışıksız açıklamalar yapıldı. Ciddi bir konu konuşulacak anayasa konusu, yeni dönemde partiler arasında bir diyalog mekanizması nasıl oluşturulur bunu konuşacağız. HDP’den beklenen tavır buyurun gelin ne zaman isterseniz bu konuları konuşuruz bizimde amacımız Türkiye'de ortak geleceğin daha güzel olmasını sağlayacak fikirleri tartışmaktır. Bunu söyleseler Türkiye’de çok şeyin önünü açabileceklerdi. Ama maalesef hiç anlam veremediğimiz şekilde ortaya son derece sevimsiz bir tablo çıktı. Ama tekrar HDP ile görüşmeyiz diye bir tavır içinde değiliz.


hdp, numan kurtulmuş
ÖNCEKİ Mısır Türkiye'yi İsrail'e şikayet etti SONRAKİ Gülen kayyumdan telif mi istedi?