• USD  32,38
  • EURO  34,74
  • BORSA  10.056,31
  • ALTIN  2.434,35
SON DAKİKA

HDP: Kayyum atanan belediyeleri geri alacağız

HDP: Kayyum atanan belediyeleri geri alacağız

15 Ekim 2018 16:59

TürkiyeGündemi Özel Haber- AKP, Mart 2019’daki yerel seçimler öncesi, 97’si HDP’li, 100’ü aşkın kayyum atanan belediyede seçimi kazanmak için yoğun bir çalışma başlatırken, HDP, bu belediyeleri yeniden belediyeleri kazanma konusundaki iddiasından vazgeçmiş değil.


HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsekmenler, kayyum atanan belediyelerdeki oylarında düşme olmadığını tam aksine arttığını belirterek, yerel seçimlerde başarılı olacaklarını ifade ettiler.

HDP Yerel Yönetimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsekmenler, Türkiye Gündemi’ne yaptıkları açıkmalarda, “Belediyelerin hepsini alacağız. Kayyum atandıktan sonra oylarımız azalmadı, arttı. Oylarımız yüzde 50-85 arasında.” dedi.

Özsekmenler, kayyum atanan belediyelerin “borç batağı”nda olduğunu belirterek, “Bu konudaki raporumuzu önümüzdeki günlerde açıklayacağız.” dedi.

Bilgen de, Türkiye Gündemi’ne,  kayyum atanan belediyelerin başarılı olarak görülmesinin nedeninin, HDP’li belediyelerin hazırladığı projelere engel olunması  ve Dünya Bankası kredilerine bile izin verilmemesi olduğunu söyledi.

Bilgen, Cumhurbaşkanı  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, teröre bulaşanlar olması durumunda yerel seçim sonrasında da yeniden kayyum atayacakları açıklamasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

 “Psikolojik baskı oluşturmak isteniyor, aday olunmasını engellemek ve seçmeni olumsuz etkilemek için. Kayyumların başarılı olmaları sonucu değiştirmez. Bürokratlar da başarılı olabilirler ama halk siyasi tercihini ortaya koyacaktır.  Kayyuma devredildiğinde belediyelerin hiç borcu yokken, şimdi bu belediyeler borç batağında. Bunlar açıklanacak. Aday olma koşulları bellidir. Buna uygun kişiler aday olur ve seçilirler. Bunu nasıl engelleyeceklerini bilmiyoruz. Bizim açımızdan tablo net. Oylarımızda düşme sözkonusu değil. Seçmen demokrasiyi önemseyecektir.  HDP’li belediyeler de projelerine engel olunmazsa başarılı olacaklardır.”

 

 

 
 
 
 


hdp, ayhan bilgen, belediye, kayyum
ÖNCEKİ Sosyal medya fenomeni gözaltına alındı SONRAKİ Arda Turan'a cinsel taciz davası açıldı