• USD  32,32
  • EURO  34,83
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.388,77
SON DAKİKA

HDP'den Demirtaş açıklaması:Bunun siyasi sonuçları olacaktır

HDP'den Demirtaş açıklaması:Bunun siyasi sonuçları olacaktır

31 Aralık 2020 16:36

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demirtaş'ın AİHM kararına rağmen serbest bırakılmamasına ilişkin, 'Bunun siyasi sonuçları olacaktır' ifadesinde bulundu.


HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve AİHM kararına karşın serbest bırakılmayan Selahattin Demirtaş'a ilişkin açıklama yaptı.

"Bunun siyasi sonuçları olacaktır" diyen Sancar, "İktidar bu sonuçların ortaya çıkmasını engellemek için biraz zamana oynuyor" ifadesini kullandı.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Sancar, HDP olarak bu konuya ilişkin neler yapacaklarına ilişkin soruya ise şöyle yanıtladı:

"Şüphesiz bu kararın Türkiye’de bize ve demokrasi güçlerine yüklediği çok önemli sorumluluklar vardır. Biz bu kararda belirtilen temel ilkeleri esas alarak, bir müzakere zemini yaratabiliriz. Başta Demirtaş olmak üzere siyasi rehine durumunda bulunan tüm arkadaşlarımızın serbest kalması için mücadelemizi yürüteceğiz. Şu anda bir komisyonumuz var, MYK’mizin gündemindedir ve daha önce aldığımız kararlar var. Önümüzdeki haftadan itibaren neler yapacağımızı hem sahada göstereceğiz hem de kamuoyuna açıklayacağız. Dolayısıyla biz mücadelemizi yürüteceğiz ama demokrasi güçlerine de müzakere çağrısı yapıyoruz. Diyoruz ki; AİHM bu kararıyla son dört yılda yapılan tüm kurguları çökertmiştir. Bu kararda çok çeşitli başlıklarda yer alıyorken bu başlıklar üzerinden Türkiye’de bir ortak adalet, demokrasi mücadelesini nasıl öreceğimizi müzakere edelim. Özetleyeyim; bizim için bir yandan mücadele, öbür yanından müzakere olan bir dönem başlıyor. Daha doğrusu zaten devam eden programlarımız var ama bu karar üzerinde mücadele ve müzakere yöntemlerini yoğun bir biçimde iç içe geçirdiğimiz yeni yöntemler ve yeni mücadele biçimleri geliştiriyoruz."

 


hdp, demirtaş, mithat sancar
ÖNCEKİ Fikri Sağlar'ın başörtüsü sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki SONRAKİ En başarılı başkan İmamoğlu