• USD  32,26
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.083,69
  • ALTIN  2.430,07
SON DAKİKA

HDP'den öz güvenlik adımı

HDP'den öz güvenlik adımı

21 Temmuz 2015 09:17

Onlarca saldırıya uğrayan HDP, kendi güvenlik örgütlenmesini masaya yatırıyor.


Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Suruç’taki saldırının ardından HDP’de alarma geçildi. HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Ziya Çalışkan ve Leyla Güven Suruç’a gitti. Çalışkan ve Güven, konuyla ilgili bir rapor hazırlayarak Genel Merkezi’ne iletecek.

Bugün olağanüstü toplanacak HDP MYK’de de 7 Haziran öncesi Adana, Mersin ve Diyarbakır’daki bombalı saldırılarla birlikte 170’e yakın saldırıya uğrayan HDP binaları ve etkinliklerinde güvenliğin sağlanması da ele alınacak. Saldırılarla ilgili soruşturmalardan sonuç çıkmaması üzerine dün Suruç’ta meydana gelen katliamın ardından HDP kendi güvenlik örgütlenmesini de masaya yatıracak.

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı lanetledi. Açıklamada, “Bütün yurttaşlarımız ve kardeşlerimizi IŞİD ve türevlerine karşı, Türkiye’de IŞİD zihniyetini savunan ve temsil edenlere karşı, IŞİD’e sessiz kalarak ya da doğrudan destek sunarak büyütenlere karşı barış blokunda bir araya gelmeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Her türlü istihbarat ve güvenlik açığından hükümetin sorumlu olduğu belirtilen açıklamada, “Parti binalarımıza giriş çıkışlar, toplu eylem ve etkinliklerin yapıldığı yerler mutlaka özel olarak güvenliği sağlanan yerler haline getirilmelidir” denildi.


selahattin demirtaş, hdp, haber, haberler, öz güvenlik
ÖNCEKİ IŞİD, Ankara'ya ne mesaj verdi? SONRAKİ Saldırıda ölenlerin kimlikleri belli oldu