• USD  32,23
  • EURO  34,77
  • BORSA  10.318,93
  • ALTIN  2.453,63
SON DAKİKA

HDP'nin 1 Kasım sloganı: İnadına HDP

HDP'nin 1 Kasım sloganı: İnadına HDP

02 Ekim 2015 10:53

7 Haziran seçimlerinde 'Bizler Meclis'e sloganını kullanan HDP, 1 Kasım seçimlerinde ise 'İnadına HDP' sloganını kullanacak.


7 Haziran seçimlerinde 'Bizler Meclis'e sloganını kullanan HDP, 1 Kasım için 'inadına' diyor. HDP, bugün Ankara'da seçim bildirgesini açıklıyor. Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı ve Aysel Alp'in haberine göre "İnadına" sloganı, çevreden, kadın sorunlarına, ekonomiden, demokrasiye kadar her konuda kullanan HDP'nin ana sloganı ise "İnadına HDP"

İNADINA YERİNDEN YÖNETİM, İNADINA BARIŞ
HDP'nin seçim bildirgesinde, 7 Haziran'daki göre çok büyük değişiklikler yok. Bildirgede, ekonomik vaatler kadar, demokrasi ve barış vaadi de öne çıkıyor."İnadına yerinden yönetim" başlığı altında HDP, yerel yönetimin güçlenmesini savunuyor. HDP seçim broşüründe, "Valimizi, kaymakamımızı kendimiz seçmek istiyoruz" deniliyor.

KÜRT SORUNU; DOLMABAHÇE ZEMİNİ...
HDP'nin Kürt sorunu konusundaki sloganı ise, "inandına barış" olarak belirlenmiş durumda. Parti broşüründe, "barış ve çözüm için mücadele ediyoruz. Karşılıklı konuşarak ve müzakere ederek çözemeyeceğimiz sorunumuz yok" deniyor.

Dolmabahçe mutabakatının "zemin"olarak belirlendiği HDP'nin Kürt sorunu politikasında, "Dolmabahçe mutabakatı zemininde muhatapların özgür ve eşit koşullarda görüşmeleri sürdürebilmesi, ellerin tetiklerden çekilmesi ve karşılıklı güçlendirilmiş çatışmasızlığın sağlanması" hedef olarak konulmuş durumda.


selahattin demirtaş, hdp, 1 kasım seçim bildirgesi, yeni slogan, inadına :HDP
ÖNCEKİ 1 Kasım seçimleri için bahisler açıldı! SONRAKİ PKK'ya hava operasyonu: 35 terörist öldürüldü