• USD  32,22
  • EURO  35,14
  • BORSA  10.220,88
  • ALTIN  2.474,10
SON DAKİKA

Hükümetten Rıdvan Dilmen açıklaması

Hükümetten Rıdvan Dilmen açıklaması

29 Ocak 2017 10:29

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, sosyal medyada eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen tarafından başlatılan referandumda 'evet' kampanyaları hakkında "Rıdvan bunu kendi içinden geldiği için söylemiştir" yorumunda bulundu.


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un CNN TÜRK canlı yayınında Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Nisan ayında yapılması öngörülen yeni anayasa referandumuna ilişkin konuşan Kurtulmuş “Referandum önümüzdeki önemli bir meseledir. Ama bu referandumu da şöyle görmemek lazım; her şey bu referanduma bağlı şeklinde görmemek lazım. Referandum olacak ne sonuç çıkarsa çıksın başımızın üstünde Türkiye yoluna devam edecek. Demokrat olmak bunu baştan kabul etmek demektir. Yani referandumdan benim istediğim çıkmazsa bu millet yanlış yapıyor yok böyle bir şey. Bu millet bizim kanaatimizce çok yüksek oranda evet oyu verecektir ama ne karar verirse versin başımız gözümüz üstüne” dedi.

Sonuçlara ilişkin tahmini sorulan Kurtulmuş bu soruyu “Ben hiçbir seçimde net bir oran söylemem. Nihayetinde sandıkta karar milletindir. Rahat bir evet çıkacaktır. Bana rakam söyletmeyin ama…” şeklinde yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlara inip inmeyeceğine ilişkin ise “Şartlara göre kendi vereceği bir karardır. Herhalde 6 aylık programı bellidir. Rutin olarak devam eden programlar var. Zaten her gün sahada olan birisi. Bu sorunun geçerli bir soru olmadığını düşünüyorum. Referandumla ilgili kanaatlerini halkla paylaşabilir. Halkın içinde zaten olacak” yorumunda bulundu.


Başbakan, numan kurtulmuş, erdoüan, Rıdvan dilmen
ÖNCEKİ HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen gözaltına alındı SONRAKİ Takımı için ekrana döndü