• USD  32,44
  • EURO  34,85
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.430,55
SON DAKİKA

İçişleri Bakanlığı: Karadeniz’deki yangın sabotaj değil

İçişleri Bakanlığı: Karadeniz’deki yangın sabotaj değil

25 Aralık 2019 06:28

İçişleri Bakanlığı, Karadenizdeki yangıların PKK tarafından çıkarıldığı iddialarını yalanladı. İçişleri Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde farklı noktalarda meydana gelen 58 orman yangının ‘terör örgütü tarafından çıkarıldığı ve olayı terör örgütünün üstlendiği’ iddialarını yalanladı.


İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama şöyle:

Bölücü Terör Örgütü tarafından Karadeniz’de farklı noktalarda meydana gelen örtü yangınlarının sabotaj olduğu ve terör örgütü tarafından üstlenildiği belirtilmektedir. Yangınların çıkış nedenleri ile ilgili takip ve araştırmalar devamlı olarak ,İlgili kurumlar Bakanlığımız ve Valiliklerimiz kanalı ile sürdürülmekte olup, bugüne kadar terör ve sabotaj nedeniyle çıkan bir yangın olduğuna dair bir bulguya rastlanmamıştır.

Bu tür üstlenmelerin terör örgütünce propaganda amaçlı yapıldığı belirtilen açıklamada,  herhangi bir tespit yapıldığında gerekli bilgilendirmelerin resmi kanallar tarafından kamuoyuna yapılacağı ve bunun dışındaki açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği aktarıldı.

38 YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Orman Genel Müdürlüğü de bölgedeki 58 orman yangınının 38’inin söndürüldüğünü açıkladı.


karadeniz, pkk, içişleri bakanlığı, orman, Orman Genel Müdürlüğü
ÖNCEKİ İYİ Parti Milletvekili Ahat Andican: AKP’nin ve onun liderinin, kurucu önderimizle sorunları var SONRAKİ Ceren'in katilinin akıl sağlığı yerinde çıktı