• USD  32,40
  • EURO  34,81
  • BORSA  9.984,38
  • ALTIN  2.435,48
SON DAKİKA

İkinci teröristin cesedi neden parçalanmadı?

İkinci teröristin cesedi neden parçalanmadı?

16 Mart 2016 09:54

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki emniyet yetkilileri iki bombacının bağlantılarını araştırıyor


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki emniyet ekipleri, 2'si terörist 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ayrıntılarını ortaya çıkarmak için titiz bir çalışma yürütüyor. Canlı bombaların kimliği, yapılan DNA eşleştirmelerinin ardından netlik kazandı. Daha önce parçalarla kimliği tespit edilen Seher Çağla Demir'in ailesinden alınan DNA örneklerinin sonuçları da belli oldu. Aile ile Demir'in DNA'ları uyuştu. Cesedi yandığı için kimliği belirlenemeyen ve ikinci şüpheli olduğu söylenen erkek cesedinin ise yapılan DNA eşleşmesinin ardından Özgür Ünsal olduğu ortaya çıkarıldı. Beyaz renkli BMW marka araçla Kızılay yakınına gelerek bombayı patlatan Demir ve Ünsal'ın bağlantıları araştırılıyor.

KILAVUZ ARANIYOR
Saldırı noktasından başlayarak geriye dönük olarak aracın gezdiği tüm güzergahlardaki kamera görüntüleri bir havuzda toplandı. Ekipler, sözkonusu görüntüleri detaylı olarak inceliyor. PKK'lı Seher Çağla Demir'in Suriye'nin Kobani kantonundan kaçak yollarla Türkiye'ye girdikten sonra Şanlıurfa'ya geldiği belirlendi. Saldırıda kullanılan araç burada satın alındıktan sonra Demir'in, V.K. ile birlikte Ankara'ya geldiği anlaşıldı. Demir'i Ankara'ya getirdiği belirlenen V.K. her yerde aranıyor. Bulgulara göre iki teröristi Başkent'te Özgür Ü. karşıladı. Demir ve V.K'nın, Ünsal'ın annesinin evinde kaldığı öğrenildi.


ankara saldırısı, ankara patlaması, kızılay patlama, seher çağla demir, kızılay bombacısı, özgür ü, ikinci bombacı, özgür ünsal
ÖNCEKİ İstanbul'da büyük operasyon SONRAKİ Putin Esad'tan kurtulmak mı istiyor?