• USD  32,37
  • EURO  34,74
  • BORSA  10.052,49
  • ALTIN  2.434,68
SON DAKİKA

İlişkiler gerçek anlamda zedelendi

İlişkiler gerçek anlamda zedelendi

03 Haziran 2016 10:16

Yıldırım, ''Almanya'ya karşı hangi adımlar atılacak?'' sorusunai:''Bu ve buna benzer kararlarla birlikte birdenbire Almanya ile ilişkilerimizin tamamen kötüleşmesini kimse beklememeli. dedi


Yıldırım, Azerbaycan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, geleneksel olarak hükümet kurulduğunda ilk yurtdışı gezisinin KKTC'ye, daha sonra da Azerbaycan'a yapıldığını hatırlatarak, kendisinin de bu geleneği sürdürdüğünü söyledi.               

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tarihin en gelişmiş ve en iyi durumunda olduğunu aktaran Yıldırım, "Azerbaycan'ın bölgede güçlü hale gelmesi, sadece Kafkasların değil, Orta Asya'nın da teminatı anlamına geliyor. Bu yüzden Azerbaycan ile enerji ve ulaştırma alanında çok önemli bölgesel stratejik projeleri Türkiye ve Azerbaycan olarak birlikte gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.               

Başbakan Yıldırım, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP), sadece Türkiye'nin değil Balkanlar ve Avrupa için önemli olduğunu aktardı.            

Bağımsızlığını kazandığı ilk günden beri Azerbaycan'ın her alanda, ekonomi, güvenlik ve dış siyaset anlamında ortaya koyduğu başarının kardeş ülke olarak kendilerini de gururlandırdığını ifade eden Yıldırım, her olayda dost ve kardeş Azerbaycan ile dayanışmanın devam ettiğini kaydetti.               -

'TARİHİ BİR HATA''               

Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına da değinen Başbakan Yıldırım, "Almanya Parlamentosunda kabul edilen ve bir avuç Ermeni lobisinin maalesef etkisiyle kabul edilen 1915 olaylarına yönelik karar, esasında dost ve müttefikimiz Almanya'nın parlamentosunun tarihi bir hatasıdır. Üzerinde hukukçuların bile anlaşamadığı, hukuki farklı kararların olduğu, tarihçilerin ittifak etmediği bu karar,Türk milleti tarafından asla ve asla kabul edilemez, yok hükmünde bir karardır." dedi.               


almanya, ermeni, binali yıldırım, azerbaycan, hata, ilişkiler
ÖNCEKİ Zarrab'a şebeke yönetiyor suçlaması SONRAKİ Digitürk resmen Katarlıların oldu