• USD  32,20
  • EURO  34,77
  • BORSA  10.055,98
  • ALTIN  2.418,05
SON DAKİKA

İmamoğlu: Hesapları bloke etmeyin, bana soruşturma açın!

İmamoğlu: Hesapları bloke etmeyin, bana soruşturma açın!

09 Nisan 2020 16:23

BB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TV 100 canlı yayınında Ahu Özyurt’un gündemle ilgili sorularını yanıtladı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin corona virüsü salgınına karşı başlattığı bağış kampanyasının İçişleri Bakanlığı genelgesiyle iptal edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Biz vatandaşımızdan bağış almıyoruz mu sanılıyor? Elbette alıyoruz. Bu yasal olarak bize tanımlanan bir şey zaten. Her yerde söyledim: Vakıfbank ve birkaç banka daha usülsüzlük yapmıştır. Yasal yollara başvurduk. Soruşturma açmak istiyorsanız, Ekrem İmamoğlu burada. Açın, hesap versin” dedi.

Engellenen bağış kampanyası hakkında konuşan İmamoğlu “Vatandaşın bağış kanallarında devletimizin eliyle süreç yönetimini alkışlamak lazım. Geçmişte ne olduğunu bilmediğimiz ya da bağışları farklı amaçla kullanan kurumun, vakıfların, derneğin nasıl aldattığını gördük. Keşke belediyeler bu alanda daha aktif olsa. Biz konuda kararlıyız. Bizim bağış almadığımız mı düşünülüyor, alıyoruz. Duyurularımızı da o yönde yaptık” dedi.

Ekrem İmamoğlu burada, açın soruşturmayı hesap versin

İBB’nin bağış alma yetkisi yasa ile tanımlanmış olduğuna işaret eden İmamoğlu, “Vakıfbank ve birkaç banka daha usulsüz uygulama yaptı. Hukuka başvurumuzu yaptık. Vatandaşın bize şartsız bağış kanallarını tıkamaya çalışıyorsunuz. Paramızı iade edin kardeşim. Soruşturma açmak istiyorsanız Ekrem İmamoğlu burada. Açın soruşturmayı hesap versin, yanlış yaptığını düşünüyorsanız” dedi.

Kimse bizim yardımlaşma hızımızı kesemez

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın İBB başkanı olduğu dönemde kurduğu İstanbul Vakfı adına kampanya düzenlemek için hafta sonu İstanbul Valiliği’ne başvurduklarını da açıkladı.

İmamoğlu “Kuruluş tüzüğüne göre vakfın başkanı İBB başkanı. İTO ve İSO’nun üye verdiği bir vakıf. İBB kontrolünde İstanbul halkına ait bir vakıf. Bu vakfı etkin hale getirmek istiyoruz. Her gün bir evrak isteniyor, yolluyoruz. Geçen hafta yarım günde, iki saatte onay alan vakıflar da var. İsimlerini açıklamayayım. Sabırla valiliğin imzasını bekliyoruz. Umarım çok yavaş hareket etmezler. Kimse bizim yardımlaşma hızımızı kesemez” dedi.


yardım, chp, akp, erdoğan, ekrem imamoğlu, koronavirüs, Hesapları bloke etmeyin bana soruşturma açın
ÖNCEKİ Müge Anlı'dan radikal karar! SONRAKİ Berfin Özek, şikayetini geri çekti!