• USD  32,58
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.882,29
  • ALTIN  2.463,03
SON DAKİKA

İmamoğlu'ndan İstanbullulara güzel haber

İmamoğlu'ndan İstanbullulara güzel haber

04 Haziran 2020 12:11

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecinde İstanbul’un hava kirliliğinde yüzde 30-40’lar civarında azalma tespit ettiklerini vurguladı.


Covid-19 önlemleri kapsamında bu yıl sanal ortamda düzenlenen “10. IRENEC Uluslararası yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı”nın açılış konuşmasını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı.

İmamoğlu, Covid-19 sürecinin İstanbul'a etkilerini anlatarak, “Özellikle insanların evlerine kapandığı ve bir kez daha dünyada doğa-insan ilişkisini gözden geçirdiği bu günlerde, hasret kaldığımız birçok güzelliği, manzarayı tekrar görmek ve yaşamak durumunda kaldık. İstanbul’da yaptığımız ölçümlerde, neredeyse yüzde 30-40 civarında hava kirliliğinin azalması söz konusu oldu. İstanbul’un manzarası, doğası, boğazı, denizi görüntü olarak bile değişmeye başladı. Bu sadece bir bilimsel gözlem değil, gözle görülebilir bir değişimi bile yaşadık” dedi.


İmamoğlu, normalleşme sürecinin başladığı bu günlerde kalıcı çözüme ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

* Aslında yenilenebilir enerji kaynaklarında olduğu, bir kez daha net olarak ortaya çıkmış durumda.


* Gelecekteki altyapının oluşturulması ve yenilenebilir enerjinin ölçeklendirilmesine yönelik enerji çözümlerinin, güvenli ve gerçekten vizyon sahibi bir stratejik yatırım seçeneği oluşturduğunun farkındayız. Şehrimizi de bu anlamda bu sürece hazırlamakta kararlıyız.


istanbul, altyapı, ekrem imamoğlu, normalleşme
ÖNCEKİ Ev yapan dar gelirliye 40 bin liraya kadar destek SONRAKİ 40 ülkeye uçuş 10 Haziran'dan itibaren başlıyor