• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

ING Bank Genel Müdürünü güvenlik tanımayınca...

ING Bank Genel Müdürünü güvenlik tanımayınca...

19 Şubat 2016 17:52

ING Bank’ın Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay çağrı merkezini ziyaret etmeye gittiğinde bir güvenlik görevlisinin kendisini tanımadığını ve bu yüzden içeri almadığını söyledi.


HSBC Türkiye’yi almaya çok yaklaşan Hollanda merkezli ING Bank’ın Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, “Biz son 5 yılda yeni şube açmadan belli alanlarda iki kat büyüdük. O nedenle organik büyümeye odaklanacağız. Hissedar bize belli bir sermaye verse bunu banka yerine start-up şirketlerine yatırırım. Çünkü bize ölçek değil, yenilikçi fikirler lazım” dedi. Abay konuşmasında bir anısını da anlatarak çağrı merkezini ziyaret etmeye gittiğinde bir güvenlik görevlisinin kendisini tanımadığını ve bu yüzden içeri almadığını söyledi.

Geçen yıl HSBC Türkiye’yi satın alma müzakerelerinde sona en çok yaklaşan banka olarak gündeme gelen Hollanda merkezli ING Bank, Türkiye’de banka almak yerine organik büyümeye odaklanacak. ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, HSBC’nin Şubat 2015’ten bu yana gündeminde tuttuğu Türkiye’deki operasyonlarını satmaktan vazgeçmesini, “Hayırlı olsun, HSBC bizim müşteri profili açısından baktığınızda rekabet ettiğimiz bir banka değil” şeklinde yorumladı. ING Grubu’nun Türkiye’ye ilişkin satın alma planları hakkında bir profesyonel olarak değerlendirme yapmasının mümkün olmadığını kaydeden Abay, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, “Banka satın alarak büyümeye ilişkin görüşümü ifade etmem gerekirse; eğer sermayedar ING Türkiye’ye satın alma yapmak için ‘x birim’ bir sermaye verse, ben bununla finansal teknoloji alanında faaliyet yürüten birkaç start-up şirketine yatırım yaparım. Çünkü bizim acilen büyük bir banka alarak ölçek elde etmeye ihtiyacımız yok. Bizim acilen fikre ve yenilikçi ürünlere ihtiyacımız var” dedi.

ŞUBESİZ BÜYÜYORUZ

2011-2015 yılları arasında şube sayısını artırmadan bireysel müşteri sayısını 1.5 milyondan 2.2 milyonun üzerine, 66 bin civarındaki KOBİ müşteri sayısını da 116 binin üzerine çıkardıklarını kaydeden Abay, “Bu dönemde şube sayımız 314’ten 296’ya gelirken, ticari müşteri sayımızı 9 bin 695’ten 12 bin 373’e çıkardık. Şube açmadan bu kadar büyüyebildiğimiz için bütün odağımız organik büyümede” diye konuştu. Son 5 yılda teknoloji başta olmak üzere bankanın her alanda altyapısına yatırım yaptıklarını belirten Abay, “Şimdi altyapımız ‘Ferrari’ gibi diyebilirim. Artık olgunlaşan meyveleri toplama zamanı. Geçtiğimiz 5 yılda odaklandığımız hemen her alanda rakamlarımızı iki katına çıkardık. Önümüzdeki 5 yılda da yine 2 kat büyüme hedefliyoruz” dedi.
ING Bank Türkiye’nin 2011’den bu yana yaşadığı dönüşümün Harvard Business School’un da dikkatini çektiğini söyleyen Abay, şunları anlattı: “Vaka çalışmasında ING Türkiye’nin asker geçmişli bir bankadan, ülkenin en inovatif en yenilikçi bankalarından biri olmayı nasıl başardığı, dijital bankacılıkta nasıl bir dönüşüm gerçekleştirdiği ele alındı.”

Biz Cizre’de şubesi olan bir bankayız

ING Türkiye’nin OYAK tarafından kurulan ve dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ciddi bir şube ağının olduğunu hatırlatan Pınar Abay, “Bölgedeki gelişmeler son derece üzücü. Ama sadece üzülmeyi tercih edebiliriz ya da ‘Bu şartlarda ülkeye nasıl katkı sağlamaya devam edebiliriz’ diye de düşünebiliriz. Biz bu süreçte ekonomiye katkımızı devam ettirmeyi hedefledik. Bölgedeki çalışanlarımızın güvenliğini önceliğimize aldık. Bölgedeki kredi müşterilerimize her türlü kolaylığı sağladık. Bölgedeki durumun ciddiyetinin farkındayız. Biz Cizre’de şubesi olan bir bankayız.”

Proje finansmanı yeni büyüme alanı

ING Grubu’nun 2011 son 4 yılda Türkiye’ye 7.3 milyar Euro’luk sermaye desteği sağladığını da dile getiren Pınar Abay, “2015’te kurumsal bankacılıkta yüzde 55 büyüme sağladık. Önümüzdeki dönemde proje finansmanına odaklanarak, büyük projelere desteğimizi sürdüreceğiz.

Operasyonların yüzde 60’ı Kahramanmaraş’ta

ING Bank’ın Kahramanmaraş’ta toplam 553 çalışanı bulunduğunu belirten Pınar Abay, “Halen ING Türkiye’nin operasyonlarının yüzde 60’ı Kahramanmaraş’ta gerçekleştiriliyor. Kahramanmaraş’ı ING Grubu’na hizmet ihraç edilecek bir üs olarak konumlandırmayı istiyoruz” dedi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ İÇERİ ALMADI

Abay toplantıda bir anısı da paylaştı. Göreve ilk getirildiği yıllarda bankaya ait bir çağrı merkezine gittiğini belirten Abay kapıdaki güvenlik görevlisinin kendisini tanımadığı için içeri almadığını söyledi. Abay daha sonra birkaç kişiye telefon açarak durumu çözdüğünü ve binaya girdiğini belirtti. Abay, “Güvenlik görevlisinin işini iyi yapmasından dolayı mutluyum” açıklamasında bulundu.


ekonomi, ing bank, pınar abay
ÖNCEKİ Erdoğan: Obama ile 17:00'de görüşeceğim SONRAKİ Ankara saldırısını TAK üstlendi