• USD  32,20
  • EURO  35,13
  • BORSA  10.158,63
  • ALTIN  2.471,45
SON DAKİKA

İngiliz Gazetesinin yalanları ortaya çıktı

İngiliz Gazetesinin yalanları ortaya çıktı

30 Ağustos 2016 09:40

İngiliz Independent gazetesinin, Rusya'ya ait katliam görüntülerini Türkiye yapmış gibi yayımlamasının ardından gerçek ortaya çıktı.


Türkiye'nin Cerablus'u terör örgütleri IŞİD ve PYD'den temizlemek için başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatı devam ediyor. Türkiye'nin ÖSO birliklerini desteklediği ve karadan ilerleyişin de sürdüğü operasyonla ilgili Batı medyasında yer verilen bazı yalanhaberler ise dikkat çekiyor.

Skandal boyutundaki yayınlardan birine İngiliz gazetesi Independent imza attı.Halep'in Maadi bölgesinde Rusya'ya ait savaş uçaklarının yaptığı bombardımanın görüntülerini kullanan Independent, "Türkiye 40 sivili öldürdü" şeklinde bir haberservis etti. Rusya'nın katliamını Türkiye'ye aitmiş gibi gösteren gazeteye tepki yağdı.

Bu görüntüler, Suriye sivil kurtarma ekiplerinin YouTube kanalında 27 Ağustos Cumartesi günü yayımlanmıştı. Görüntüler, Rus savaş uçaklarının Maadi kentinde düzenlediği varil bombalı saldırılara ait. Gazete ise bu görüntüleri, 28 Ağustos'ta Türksavaş uçaklarının vurduğu YPG karargahına aitmiş gibi göstermeye çalışmıştı.


suriye, türkiye, ypg, cerablus, independent, ingiliz, fırat kalkanı
ÖNCEKİ Yeni İPhone için gözler 9 Eylül'de SONRAKİ Atatürk eleştirilince canlı yayını terketti