• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

İnternette yeni dolandırıcılık: Kaparo

İnternette yeni dolandırıcılık: Kaparo

22 Ağustos 2017 10:08

İnternetteki sitelere cazip fiyatlarla ev ve otomobil ilanı verdikten sonra aldıkları 500 ilâ bin liralık kaparolar ile ortadan kaybolan dolandırıcılara operasyon düzenlendi


Habertürk Gazetesi’nden Nihat Uludağ’ın haberine göre İnternet üzerinden verilen cazip ilanlara kanarak dolandırıcıların hesaplarına ‘kaparo' adı altında para yatıran yüzlerce kişi polise şikayette bulundu. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptığı araştırmada benzer ilanlarla cazip fiyata ev ya da araç kiraladıklarını duyuran, otomobil, ev ya da eşya satan kişileri tespit ederek çalışma başlattı.

Vurgunculardan birinin IP adresini belirleyen polis, şüphelinin Ankara'daki adresine operasyon düzenledi. Şüpheli ve 2 kişi gözaltına alındı. Dolandırıcıların genellikle 500 lira ile 1000 lira arasında kaparo aldıkları, değeri yüksek olan ev ve araçlarda bu miktarın daha da yükseldiği öğrenildi. Vurgunun boyutunun milyonlarca lira olduğu tahmin ediliyor. Polis, benzer ilanlarla vurgun yapan diğer dolandırıcıların peşine düştü.


otomobil, dolandırıcı, ankara, polis, internet, ev, kaparo
ÖNCEKİ Memura yapılacak zam belli oldu SONRAKİ Meral Akşener'in partisi ne yapabilir ?