• USD  32,36
  • EURO  34,77
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.435,10
SON DAKİKA

iPhone rekor kırdı : 3 günde 13 milyon!

iPhone rekor kırdı : 3 günde 13 milyon!

29 Eylül 2015 09:29

Apple, ilk iPhone'un satışa çıktığı 2007 yılından ta bugüne kadar gerçekleştirdiği, haliyle artık 'geleneksel' diyebileceğimiz, 'yeni iPhone yeni rekor' başarısını iPhone 6S'te de sürdürmeyi başardı.


Yapılan resmi açıklamaya göre, 25 Eylül Cuma günü satışa sunulan iPhone 6S, haftasonunda 13 milyon adetlik satışa erişti. Yani diğer bir deyişle 3 günde 13 milyon adet iPhone 6S ve 6S Plus satıldı.
iPhone 6 ve 6 Plus'ın geçtiğimiz seneki çıkış haftasonunda 10 milyon adet sattığını gözönünde bulundurursak Apple'ın yeni seride %30'luk bir artış yakaladığını söyleyebiliriz ki bu -ara sürüm olduğunu da düşünürsek- gerçekten inanılmaz bir oran.
Bununla birlikte satışların iPhone 6S ve iPhone 6S Plus bazlı ayrımı yapılmadığı için hangisinin ne kadar satıldığı belli değil. Keza kaç milyonluk satışın yeni gelen (ABD'ye özel) iPhone Yükseltme Programı üzerinden gerçekleştiği de belirsiz.

Gerçi şunu da belirtmeden geçmeyelim:
iPhone 6S'in 6'nın açılış rekorunu kırmasının bir numaralı sebebi modelin bu sene Çin'de de doğrudan satışa sunulması ki Çin artık Apple'ın bir numaralı pazarı. Yani evsahibi ABD'den bile çok iPhone satışı gerçekleşiyor Çin'de. Bildiğimiz gibi geçtiğimiz senelerde Çin satışının başlaması bir kaç hafta sonra gerçekleşiyordu.
Tabii bu durum Apple'ın başarısını gölgeler mi derseniz?
...eh biraz gölgelemesi gerek doğrusu. Ama en nihayetinde rekor rekordur.

Yeni Şafak


apple, 6s, rekor kırdı, i phone, 13 milyon adate, satış, 3 gün
ÖNCEKİ Putin: IŞİD'e karşı koalisyona varız! SONRAKİ Mars'taki su Google'a ilham verdi