• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

İranlı erkeklerden kadınlara eşitlik kampanyası

İranlı erkeklerden kadınlara eşitlik kampanyası

03 Ekim 2015 23:20

İranlı evli erkekler, eşlerinin eşitlik mücadelesine destek vermek için ellerine yazdıkları mesajların fotoğraflarını Facebook hesaplarına yüklüyorlar.


Geçtiğimiz günlerde, İran’ın ünlü kadın futbol oyuncusu Nilüfer Ardalan, Malezya’da düzenlenen bir yarışmada ülkesini temsil edecekti. Ancak İran medyasında yer alan bir röportaja göre, eşi katılıma izin vermemişti.

İran’da yeni evlenen çiftler tarafından imzalanan evlilik sözleşmesine göre, kadının yurt dışı seyahatine çıkması, çalışması ve boşanma talebinde bulunabilmesi erkeğin izin vermesine bağlı. Futbolcu Ardalan’ın Malezya’ya gidememesi de bu evlilik sözleşmesi yüzünden olmuş; sporgazetecisi olan eşi, çocuklarının okulunun ilk günü olduğunu söyleyerek Ardalan’ın seyahatine izin vermemiş.

Ancak, bu evlilik sözleşmesinin maddelerinin erkeğe sağladığı ayrıcalıklardan yararlanmak istemeyen, aksine eşlerinin eşit haklara sahip olması gerektiğini savunan erkekler de var. Ardalan’ın hikayesini duyan İranlı erkeklerden bu fikirde olanlar, eşlerine uygulanan bu ayrımcılığa karşı olduklarını belirtmek için ellerine yazdıkları mesajların fotoğraflarınısosyal medya hesaplarından paylaşamaya başlamış.

Radikal


iranlı erkekler, kadınlara eşitlik kampanyası
ÖNCEKİ Agüero da 5 gol modasına uydu SONRAKİ Babasına yemek götürüyordu, bomba patladı