• USD  32,36
  • EURO  34,84
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.404,02
SON DAKİKA

İstanbul Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi'ne devredildi

İstanbul Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi'ne devredildi

19 Aralık 2019 19:56

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na bağlı İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni durduruldu ve idaresi garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi'ne devredildi.


Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), Şehir Üniversitesinin faaliyet izninin geçici olarak durdurulması ve idaresinin garantör Marmara Üniversitesine devrine karar verdi.YÖK, Şehir Üniversitesinin garantör üniversiteye devri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması hususunda azami dikkat ve hassasiyet gösterilecek" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası'nın, Şehir Üniversitesi'ne bağlı İstanbul Kartal'daki eski TEKEL arazisinin devriyle ilgili açtığı davalar zincirinde son olarak Danıştay, bedelsiz arazi devri gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Üniversitenin bu araziyi ipotek gösterip Halkbank'tan kredi almış olması nedeniyle Halkbank, Danıştay'ın kararına da dayanarak önce üniversitenin kredi teminatlarını durdurdu sonra da tüm bankalardaki varlıklarına tedbir koymuştu.

 DOLANDIRICILIK İTHAMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Aralık günü yaptığı açıklamada İstanbul Şehir Üniversitesi'ni kastederek, "Bunlar Halk Bankası'nı dolandırmaya çalıştı" demişti.


ahmet davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, marmara üniversitesi, şehir üniversitesi
ÖNCEKİ Davutoğlu’ndan Erdoğan’a: Geçmişin hesabını sorma mahcup olursun SONRAKİ Deutsche Bank 6 bin kişinin işine son verdi