• USD  32,52
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.433,26
SON DAKİKA

İstanbul’a iniş yapan uçak parçalandı! Havalimanı uçuşlara kapatıldı

İstanbul’a iniş yapan uçak parçalandı! Havalimanı uçuşlara kapatıldı

05 Şubat 2020 19:10

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir uçak düştü. Olay yerine itfaiye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan “Uçakta 177 kişi var can kaybı yok” dedi.


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir uçak pistten çıktı. Saat 18.00 sıralarında gerçekleşen olay sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir uçak pistten çıkarak parçalara ayrıldı. İlk gelen bilgilere göre Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Sabiha Gökçene olan tüm uçuşlar İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağı, deniz üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaparken piste tutunamadı. Uçak kayarak yola savrulup parçalandı. Sabiha Gökçene olan tüm uçuşlar İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.

Sabiha Gökçene olan tüm uçuşlar İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.

Üç parçaya ayrıldığı görülen uçakta ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığı ancak yaralıların bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan kaza bölgesine hareket etti.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Vali Yerlikaya: İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı,Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pistten çıkmıştır. Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır.

‘CAN KAYBI YOK’

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, “Uçakta 177 kişi var, can kaybı yok.” dedi.


uçak, sabiha gökçen, Pist
ÖNCEKİ Çığ bölgesinde ikinci facia! 50'den fazla kişi olduğu belirtildi! SONRAKİ 300 kilo altın için 600 rekat namaz kıldılar