• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul'da kar yağışı başladı

26 Aralık 2018 10:24

Kar yağışı iç ve doğu bölgelerinde yoğun olarak beklenirken, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerine de sel uyarısı yapıldı. Uyarıların ardından İstanbul'da beklenen kar da etkili oldu.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde yağmur ve sağanak; iç, kuzey ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışların Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı, Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimleri ile Rize ve Trabzon kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak; İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batı kesimleri ile Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Erzurum ve Muş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.


Hava sıcaklığı iç ve kuzeydoğu kesimlerde hissedilir derecede (6-12 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, güney ve batı, Marmara ile zamanla iç ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette, bu akşam ve gece saatlerinde Marmara ve Kıyı Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
İSTANBUL'DA LAPA LAPA KAR YAĞIŞI BAŞLADI


İstanbul'un Anadolu yakasında kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da bugün kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığının en düşük 2, en yüksek 5 derece olacağı tahmin ediliyor.

Anadolu yakasında Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Maltepe ve Kartal ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı zaman zaman yoğun olarak görülüyor. Gün boyunca İstanbul'da kar yağışının aralıklarla etkili olması bekleniyor.


istanbul, meteoroloji, anadolu, Üsküdar
ÖNCEKİ Türkiye IŞİD'i tek başına yenebilir mi? SONRAKİ TSK kaç km girecek?