• USD  32,20
  • EURO  34,99
  • BORSA  10.716,41
  • ALTIN  2.502,01
SON DAKİKA

İstanbul'daki patlamada yaralı sayısı açıklandı

İstanbul'daki patlamada yaralı sayısı açıklandı

06 Ekim 2016 18:14

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yenibosna'daki terör saldırısıyla ilgili olay yerinde açıklama yaptı. Şahin, "Bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 vatandaşımız yaralandı" dedi.


İstanbul Yenibosna'da 75. yıl polis merkezi yakınında bugün patlamameydana geldi. Saat 15.50 sularında bomba yüklü motosiklet patlatıldı. Patlama sonrası çevredeki çok sayıda araç hasar gördü, evlerin camları kırıldı. Bölgeye olay yeri inceleme, bomba imha ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olası bir patlama ihtimaline karşı bölge boşaltıldı. 

VALİ ŞAHİN: BOMBALI MOTOSİKLETLE YAPILDI

İstanbul'daki patlama sonrası Vali Vasip Şahin kameralar önüne geçti,  patlamanın bombalı motosiklet ile gerçekleştirildiğini duyurdu. 

10 VATANDAŞ YARALANDI

Vali Şahin şunları söyledi: "Bombalı bir motosikletin park edilmesi suretiyle bir patlama meydana gelmiştir. 10 vatandaşımız yaralanmıştır. Allaha şükür ağır yaralı yok, tedavileri devam ediyor. Olayın oluş şekli ve örgüt bağlantısı devam ediyor. Konuyla ilgili iddialar araştırılıyor. Görüntüler toplanıyor incelenecek. Polislerimizden yaralımız yok. Bu tür olaylarda en ufak ihtimali değerlendirmek zorundayız. Ola ki tuzaklanmış başka bir bomba başka bir niyet olabilir. Vatandaşlarımızın uyarılara uymasını istiyoruz"

EŞKALİ BELİRLENDİ

Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Bunun üzerine şüpheliyi yakalamak için polis çevrede inceleme yapıyor. Geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ASKERLİK ŞUBESİNE VE OKULLARA DA YAKIN

Patlamanın olduğu nokta, polis karakolu, askerlik şubesi ve Adli Tıp Kurumu ve birçok eğitim kurumunu da yakın.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, İstanbul Yenibosna'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

Yenibosna bombacısı o mu?
2012'DE DE HEDEF OLMUŞTU

75. Yıl Polis Merkezi 2012 yılında da bir terör saldırısının hedefi olmuştu. 2012'de birkadın terörist polis merkezine yönelik saldırıda bulunmuştu.


istanbul, patlama, vali, yaralı, vasip şahin, yenibosna
ÖNCEKİ Fetö'nün çöpçatan albümü ortaya çıktı SONRAKİ İstiklal caddesinde didik didik arama