• USD  32,51
  • EURO  34,89
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.431,97
SON DAKİKA

İşten çıkarma yasağında flaş gelişme

İşten çıkarma yasağında flaş gelişme

13 Haziran 2020 12:46

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışma hayatındaki korona virüs tedbirleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, katıldığı televizyon programında işten çıkarma yasağı ve çalışma hayatındaki diğer korona virüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Selçuk, işten çıkarma yasağı için, "İnşallah istihdamı korumak için bir süre daha uzatmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ

Selçuk, 1 milyar 700 milyon liranın çalışanlara aktarıldığını söyleyerek, nakdi ücret desteği alan vatandaşların sayısının 1 milyon 458 bine ulaştığını söyledi. 

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI BİR SÜRE DAHA UZATILACAK


Selçuk'un açıklamaları: 

"Fesih kısıtı ile işlerini kaybetmelerini engelledik vatandaşlarımızın. Aynı zamanda iş verenlerimizin giderlerini azaltacak bir destek sağlayarak da hem işçi hem işverenlerimizi korumayı hedefledik.

İnşallah istihdamı korumak için bir süre daha uzatmayı düşünüyoruz.

ALINACAK YENİ TEDBİRLER

Kısa çalışmaya başvurmuş çalışanlarımızın normal çalışma düzenine geçmesi için bir normalleşme desteği sunacağız. Diğer bir çalışma da istihdama dönüş. Bir şekilde işini kaybetmiş olan çalışanlarımızın tekrar işine dönmesi için bir istihdama dönüş desteğimiz olacak. Bu da 2019 Ocak ve Nisan 2020 arasında işini kaybetmiş diğer çalışanlarımız için olacak. Bir yapmak istediğimiz de ilave istihdam sağlayan işverenlere de bir destek sunacağız. 


yasak, işten çıkarma, bakan selçuk
ÖNCEKİ Bekçi kanunu AYM yolunda SONRAKİ Bildirici: RTÜK Başkanı'na yeni gelir kapısı...