• USD  32,47
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,97
SON DAKİKA

İtalya Hükümetinde hediye altın saat krizi..

İtalya Hükümetinde hediye altın saat krizi..

09 Ocak 2016 16:41

İtalya Başbakanı Renzi liderliğindeki İtalyan heyetinin Suudi Arabistan ziyareti sırasında, hediye altın saat için kriz yaşandığı öne sürüldü


İtalyan Il Fatto Quotidiano gazetesinin haberine göre, 8-9 Kasım'da Riyad'a resmi ziyarette bulunan Renzi ve beraberindeki politikacı, bürokrat ve iş adamları, milyarlarca euro'luk ihaleler için görüşmeler yürütürken Suudi ev sahipleri tarafından pahalı hediyelere boğuldu.

Ancak Suudiler, İtalyan heyetindeki üst düzey yetkililere on binlerce euro değerindeki altın saatler armağan ederken, daha düşük seviyedeki görevliler 3000-4000 euro değerindeki Dubai yapımı saatlerle yetinmek zorunda kaldı.
Başbakan Renzi'ye de içinde ne olduğu açıklanmayan "süslü bir paket" verildiği belirtildi.Il Fatto Quotidiano'nun haberine göre, kendisine verilen paketten Dubai yapımı saat çıkması üzerine hayal kırıklığına uğrayan bir İtalyan yetkili, "kurnazlık" yaparak başka bir heyet üyesine verilen Rolex'i almaya kalkıştı.

Bunun üzerine İtalyan heyetinde "Rolex kavgası" patlak verdi ve Başbakan Renzi'nin korumaları araya girerek kavgayı yatıştırdı Devlet ziyaretinde yaşanan skandalın daha da büyümesini engellemek amacıyla korumalar bütün hediye saatlere, heyetin Roma'ya dönüşüne kadar el koydu.

talya'da geçen yıl da bir "Rolex skandalı" yaşanmış, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi'nin oğluna, yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan bir işadamı tarafından Rolex saat hediye edildiği ortaya çıkmıştı.Lupi tepkiler üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı.


italya, ssudi, altın saat
ÖNCEKİ AK Parti vekil çıkaramadığı 3 ile vekil atadı SONRAKİ Mültecilere kadına saygı dersi verilecek