• USD  32,26
  • EURO  34,70
  • BORSA  10.255,38
  • ALTIN  2.402,34
SON DAKİKA

İYİ Parti’den Marmara Adası Yangını tespiti: İtfaiye olay yerine tam bir saat sonra ulaştı

İYİ Parti’den Marmara Adası Yangını tespiti: İtfaiye olay yerine tam bir saat sonra ulaştı

16 Ağustos 2019 15:41

İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve beraberinde ki heyet, Marmara Adası yangını üzerinde yaptıkları incelemeyi tamamlayarak tespitlerini kamuoyu ile paylaştı.


“Daha da vahimi ise gelen itfaiye araçlarının hortumlarının eski ve patlak olması”

Türkiye Gündemi (Ankara)

Müdahalede yaşanan gecikme, itfaiye araç ve teçhizatlarının yetersizliğinin yangının büyümesinin en büyük nedeni olarak gösterildi. Tespitte, “ İhbarlara rağmen itfaiye olay yerine tam bir saat sonra ulaşmıştır. -Daha da vahimi ise gelen itfaiye araçlarının hortumlarının eski ve patlak olması, - Yangın söndürme helikopterinin de olay yerine tam iki saat sonra gelmesi, yangının kontrolden çıkmasına neden olmuştur” denildi.

İYİ Partili Ok ve beraberindeki heyetin incelemelerine ilişkin açıklamaları şöyle.

Daha karaya ayak basmadan yangının büyüklüğünü ve tahribatını gemiden görmek mümkündü.

Bizleri karşılayan Marmara Adalar İlçe Başkanımız Sn. Sezer Şen hanımefendi ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte ilçe teşkilatımızdaki kısa bir değerlendirmenin ardından hemen yangının ilk başladığı yere giderek olayı birebir yaşayan hemşerilerimizi dinledik.

Bu ziyaretimizin amacı amacı;

Bu felaketi yaşayan hemşerilerimizin yanında olmak ve acılarına ortak olmaktı. Ayrıca; Yangının neden bu kadar uzun süre kontrol altına alınamadığını bizzat felaketi yaşayanlardan öğrenerek kamuoyunu bilgilendirmekti.

Felaketi bizzat yaşayan vatandaşlarımız da yetkililer gibi rüzgarın varlığını teyit ediyorlar.

Ancak yangının bu kadar büyümesinin gerçek nedeni;

İsimleri ve görüntüleri elimizde olan görgü tanıklarının ifadeleri ile yangına müdahalede yaşanan gecikme, itfaiye araç ve teçhizatlarının yetersizliği bu yangının büyümesinin en büyük nedeni olduğunu tespit ettik.

Şöyle ki;

- İhbarlara rağmen itfaiye olay yerine tam bir saat sonra ulaşmıştır.

-Daha da vahimi ise gelen itfaiye araçlarının hortumlarının eski ve patlak olması,

- Yangın söndürme helikopterinin de olay yerine tam iki saat sonra gelmesi, yangının kontrolden çıkmasına neden olmuştur.

Dün (14 ağustos çarşamba) bu yangına sebep olduğu iddia edilen iki vatandaşımız tutuklanmıştır. Kuşkusuz bu yangını kimler çıkardıysa hukuk önünde hesap verecektir ve vermelidir de.

Ancak böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması için görevini yerine getirmeyen ve ihmali olan yetkililer hakkında derhal idari ve hukuki soruşturma başlatılmalıdır. Ayrıca Marmara Adalar İlçemiz afet bölgesi ilan edilmeli ve özellikle binlerce küçük baş ve onlarca büyük baş hayvanı telef olan vatandaşımıza devletin yardım elini uzatması gerekir.

Bizler Marmara adaları ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız adına bunun takipçisi olacağız.

İtfaiye çalışanlarımız ile birlikte halkımızın fedakarca verdikleri mücadele sonunda yangının ilçeye sıçraması engellenmiştir .


ÖNCEKİ Meltem Cumbul'dan Demet Akalın'a otoyol tepkisi SONRAKİ Prof. Haluk Eyidoğan’dan önemli açıklamalar: Türkiye şehir depremleri sürecine girmiştir