• USD  32,44
  • EURO  34,73
  • BORSA  9.926,23
  • ALTIN  2.444,41
SON DAKİKA

İYİ Parti'li Aytun Çıray: Tuzağa düşmedik..

İYİ Parti'li Aytun Çıray: Tuzağa düşmedik..

30 Haziran 2019 13:24

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray CHP ve İYİ Partililerin İstanbul seçimi sırasında HDP üzerinden birbirine düşürülmek istendiğini, bu tuzağa düşülmediğini söyledi.


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray Politikyol'un sorularını yanıtladı. Çıray, CHP ve İYİ Partililerin İstanbul seçimi sırasında HDP üzerinden birbirine düşürülmek istendiğini belirterek,"Bazı hatalar söz konusu olsa bile, Cumhur ittifakının bu tuzağına düşülmedi." dedi.

Çıray şunları söyledi :

"Yine de bu konuda aslan payını Kürt vatandaşlarımıza vermek gerekir. Onlar, AK Parti iktidarının yegane amacının ‘iktidarı’ her ne pahasına olursa olsun sürekli kılmak için en olmadık sözleri verebileceğini, en umulmadık tutumları alabileceğini birinci elden tecrübe etmişlerdi.

Havuç ve sopanın bunun için nasıl münavebeli kullanıldığını yaşayıp görmüşlerdi.

Dolayısıyla her türlü ‘algı yönetimine ve operasyonuna’ bağışıklık kazanmışlardı. Bu tecrübelerinin ışığında küçümsenip kandırılabilir saflar olarak görülmelerine ve terörist diye topyekun karalanmalarına papuç bırakmaya niyetleri yoktu. Öyle de yaptılar.

Bu, sosyal ve siyasi bakımdan Türk Milletini farklı bir özgüven noktasına getirecek bir tarihi an sayılabilir. Muhalefet buradan çok önemli dersler ve sonuçlar çıkarabilir, çıkarmalıdır. Emin olun 7 Haziran seçimlerinden bu yana milli psikolojik sorunlarımızı çözmek için yeni bir şans yakaladık."

POLİTİKYOL

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN


haberler, son dakika haberleri, aytun çıray, iyi parti, türkiye gündemi
ÖNCEKİ Sezai Temelli: Tıkanma halinden öte bir çöküş süreci yaşıyoruz. SONRAKİ 23 Haziran'da Milletvekilliği seçimleri yapılsaydı..