• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

İYİ Parti'li Aytun Çıray'dan şok iddia

İYİ Parti'li Aytun Çıray'dan şok iddia

27 Nisan 2018 10:47

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Meral Akşener'in adaylıktan çekilmesini isteyen kişilerle ilgili "Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kim ortaya çıkardıysa onlar Akşener'in adaylıktan çekilmesini istiyor. Gerisini herhalde Türk milleti anlayacaktır" dedi.


Cumhurbaşkanlığı seçiminin tartışıldığı CNN Türk’teki programa telefonla bağlanan İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

İYİ Parti’nin aday olarak gösterdiği Meral Akşener’i kimlerin istemediğini açıklayan Çıray, “Ekmeleddin İhsanoğlu’na kimler Türkiye’de ortak çatı adayını teklif etmişlerse onlardır diyorum. Gerisini herhalde Türk milleti anlayacaktır. Biz bugün açık ve net kendi görüşümüzü ortaya koyduk. Sayın Akşener bizim tartışılmaz adayımızdır ve biz milletvekilliği seçimlerinde bir ittifak yapılacaksa bunun da Saadet Partisi olmasını talep ediyoruz” dedi.

 

 EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NU KİM ÖNERMİŞTİ?

 

 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP'nin de aralarında olduğu muhalefet partilerinin çatı adayı olan Ekmeledin İhsanoğlu'nun kimin tarafından önerildiği tartışma konusu olmuştu. AKP'yte yakın gazetecilerden Rasim Ozan Kütahyalı, İhsanoğlu'nu CHP'ye öneren ismin MHP lideri Devlet Bahçeli olduğunu yazmıştı. Kütahyalı'nın konuya dair iddiası şöyleydi: "İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP'nin MHP'ye sunduğu aday olduğu fotoğrafı baştan sona palavradır. İhsanoğlu MHP'nin adayıdır ve CHP kabul etmiştir. İhsanoğlu ismini ilk zikreden Devlet Bahçeli'dir. Bahçeli bu ismi Kılıçdaroğlu'na önerdi, ısrarcı oldu ve CHP sonunda kabul etti."

 


chp, mhp, ekmeleddin ihsanoğlu, aytun çıray
ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu’ndan ikinci tur formülü SONRAKİ Yılmaz Güney Akademisi kuruluyor