• USD  32,28
  • EURO  34,96
  • BORSA  10.173,42
  • ALTIN  2.448,95
SON DAKİKA

İzmir için valilikten acil çağrı

İzmir için valilikten acil çağrı

03 Temmuz 2017 09:42

İzmir'in Menderes ilçesinde dün başlayan ve söndürme çalışmaları devam eden yangında ormanda mahsur kalan köpekler, gönüllü vatandaşlar tarafından kurtarılmaya çalışılıyor.


Hayvanseverlerden Ceyda Bal Kundak da ormanda mahsur kalan köpekleri  kurtarmak için ekipler oluşturulduğunu ifade etti.


Kundak, bölgeye halen gönüllü hayvanseverlerin gelmeye devam ettiğini  anlatarak, "Bir kısım arkadaşlarımız yakındaki barınaklarda bekliyorlar,  öncelikle hasta, sakat ve yeni doğmuş köpekleri kurtarıyoruz. Kent merkezi ve  çevre il, ilçelerdeki belediyelere ait hayvan barınakları ile de iletişime geçtik, onlar da teyakkuzda bekliyorlar." dedi.


Bir otomobilin içine alınan köpeği ormanda bağlı bulduklarını belirten  Fisun Yağcı da ilerleyen alevlerin arasından son anda kurtarılan köpeği,  Gümüldür'deki hayvan barınağına teslim edeceklerini söyledi.


Söndürme çalışması devam ediyor


Öte yandan yaklaşık 30 saattir süren yangını kontrol almak için  ekiplerin verdiği mücadele sürüyor.


Karadan ve havadan yangına müdahale eden ekipler, arazinin sarp ve  kayalık olması nedeniyle zor anlar yaşıyor. Arazözlerle müdahalenin zor olduğu  arazide, ağaçların kaya altlarında kalan köklerinin tekrar tutuşmasının yangını kontrol altına almayı güçleştirdiği belirtiliyor.


Bu arada, Jandarma ekipleri yangının çıkış nedenini araştırmayı  sürdürüyor.


© Vatan Gazetecilik A.Ş tarafından sağlanmıştır


Ekipler, yangının çıkış noktası olarak belirlenen Deliömerli köyü yolu  mevkisinde inceleme yaptı. Jandarma ekiplerinin çalışmasına Türkiye'de 3 tane  olduğu bildirilen, benzin ve tiner kokusuna duyarlı dedektör köpeklerden biri de katıldı.


Olay yerinde çok sayıda içki şişesi ve cam eşya bulunduğu kaydedildi.  Atılan cisimlerin aşırı ısınma nedeniyle yangın ihtimalini artırdığı, dedektör  köpeğin arama noktasında herhangi bir yanıcı ve parlayıcı maddeye işaret etmediği bildirildi.

Öte yandan çalışmalara katıldığı sırada düşen söndürme helikopterinin  tedbiren hastaneye kaldırılan 5 mürettabatının, kontrollerinin ardından taburcu  edildiği belirtildi.

Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi yakınlarında dün 12.55'de makilik  arazide başlayan ve çevredeki ormana sıçradıktan sonra geniş bir alanda etkili  olan yangın için havadan ve karadan söndürme çalışması başlatılmıştı.
Bölgedeki söndürme çalışmalarına Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 2 bin  personel ile 9 helikopter, 4 uçak, 128 arazöz ve 11 dozerle müdahale edildiği  bildirilmişti.


Çalışmalara katılan bir söndürme helikopterinin saat  06.09'da Tahtalı  Baraj Gölü Havzası'ndan su aldığı sırada dönüş aksamında bir kıvılcım sonrası  çıkan ateş nedeniyle güç kaybederek düştüğü bildirilmiş, helikopterin 3'ü Rus vatandaşı 5 mürettabatı olaydan sonra tedbir amaçlı hastaneye kaldırılmıştı.


Çalışmalara katılan Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, gazetecilere  yaptığı açıklamada üç noktada devam eden yangına müdahalenin sürdüğünü, yangından  500 hektardan fazla ormanlık alanın etkilendiğini bildirmişti.


 


otomobil, izmir, gümüldür, ceyda bal, hayvanlar, söndürme, fisun yağcı
ÖNCEKİ Şeyma Subaşı'na ince gönderme SONRAKİ Kılıçdaroğlu'ndan provokasyon uyarısı