• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

İzmir'de 3 büyük terör operasyonu

İzmir'de 3 büyük terör operasyonu

29 Ekim 2016 10:01

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato talimatıyla İzmir Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri üç büyük operasyon düzenledi.


Operasyonların ikisinin Cumhuriyet Bayramı törenlerine gölge düşürmek istedikleri tespit edilen PKK ve DEAŞ'e yönelik olduğu, diğerinin ise FETÖ/PDY kapsamında bilirkişilere yönelik yapıldığı kaydedildi.
 

PKK OPERASYONUNDA 12 GÖZALTI

İzmir Emniyeti Istihbarat ve Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato talimatıyla eylem gerçekleştireceği tespit edilen teröristlere yönelik eşzamanlı operasyon düzenledi.

Aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. İzmir Emniyeti'nden alınan bilgiye göre; Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında yapılan adli işlemi protesto etmek amacıyla; İzmir'de PKK/KCK terör örgütünün sözde gençlik yapılanması YDG-H adına eylem yapacakları, el yapımı bombalarla güvenlik güçlerine saldıracakları şeklinde ihbarlar bulunan ve adli makamlarca daha önceden haklarında terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmaktan işlem yapılan kişilerin de bulunduğu şüphelillere yönelik yapılan operasyonda; ikametlerinde yapılan aramalarda el yapımı bomba yapımında kullanılan ve maytap diye tabir edilen çok sayıda patlayıcı maddeye el konuldu.

Çok sayıda örgütsel döküman elde edildiği ve soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenilirken, 29 Ekim Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünün huzur ve güven ortamında geçirilebilmesi için her türlü  çalışmanın emniyet birimlerince titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. 


pkk, operasyon, izmir, soruşturma, cumhuriyet, okan bato
ÖNCEKİ Sezen Aksu İgdaş'ı mahkum ettirdi SONRAKİ Hillary FBI'ya rest çekti