• USD  32,49
  • EURO  34,83
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.417,19
SON DAKİKA

James Jeffrey: Türk askerleri tehditle karşı karşıya

James Jeffrey: Türk askerleri tehditle karşı karşıya

11 Şubat 2020 22:01

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Ankara'da yaptığı açıklamada, "ABD'nin NATO'daki müttefiği Türkiye'nin askerleri bugün İdlib'de büyük bir tehditle karşı karşıya" dedi.


Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, bugün Ankara'ya geldi. Ankara'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan James Jeffrey, Türk askerinin İdlib'de büyük bir tehditle karşı karşıya olduğunu belirtti. Jeffrey, Türk askerine karşı en büyük tehdidin ise Rusya ve Esed rejiminden geldiğini söyledi.

"TÜRKİYE'YE DESTEK VERMEK İSTİYORUZ"

İdlib'de şehit olan Türk askerleri için başsağlığı dileğinde bulunan Jeffrey, "Biz bugün Ankara'ya gelip, Türk hükümetiyle durumu gözden geçirmek ve (Türkiye'ye) mümkün olduğu kadar destek vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

James Jeffrey'e eşlik eden ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Michael Satterfield'ın kıdemli danışmanı Rich Outzen de büyükelçilik adına yaptığı açıklamada, "Şam rejiminin saldırılarını ABD olarak şiddetle kınıyoruz. Azami dayanışma içerisinde bulunmak istiyoruz. Bundan dolayı Türk müttefiklerimizle yakın irtibat halinde olmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.


türkiye, asker, James Jeffrey
ÖNCEKİ Özgecan’dan sonra yaklaşık 2 bin kadın öldürüldü SONRAKİ Trabzon-Gümüşhane karayoluna çığ düştü