• USD  32,35
  • EURO  34,93
  • BORSA  10.206,81
  • ALTIN  2.397,82
SON DAKİKA

John Kerry ve Angelina Jolie iftarda

John Kerry ve Angelina Jolie iftarda

21 Haziran 2016 11:17

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Müslüman Toplumunun (ADAMS) organize ettiği iftar programında konuştu.


Konuşmasına "Selamün aleyküm" diyerek başlayan Kerry, Müslüman dünyasının en kutsal ayını kutladıklarını hatırlatarak "Ramazan-ı Kerim" ifadesini kullandı.

Dünya Mülteciler Günü sebebiyle konuşmasında bu konu üzerine yoğunlaşan Kerry, dünya genelinde mülteci sayısındaki artışa dikkati çekmek için “Bütün mültecileri tek bir ülkede toplasak dünyanın en kalabalık 22'nci ülkesi olacak” diye konuştu.

Kerry, ABD’ye kabul edilen mültecilerin ülke güvenliği için tehdit unsuru olduğu yönündeki görüşlere de sert tepki göstererek, “Belli bir gözetime tabi tutulduktan sonra ABD'ye alınmış bu mültecilerin ülkemiz için herhangi bir tehdit unsuru olması söz konusu dahi değildir. Bu insanların bir tehdit unsuru olduğu yönünde hiçbir delil yoktur. Mülteciler, toplumumuz içinde bulunan herhangi bir gruptan daha tehlikeli değildir” dedi.


mülteci, iftar, angelina jolie, abd, john kerrey
ÖNCEKİ Bahçeli: Kendileri çalıp kendileri oynadılar SONRAKİ İki Hamburgere 1100 lira ödediler