• USD  32,53
  • EURO  34,87
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.439,59
SON DAKİKA

Kadınlardan Finlandiya Başbakanına Destek

Kadınlardan Finlandiya Başbakanına Destek

21 Ağustos 2022 11:49

Finlandiya’da yüzlerce kadın, özel bir ev partisinde dans ettiği görüntüleri sosyal medyaya düştükten sonra tepki çeken Başbakan Sanna Marin’e destek olmak için kendi dans videolarını paylaşmaya başladı


The Guardian’da yer alan habere göre, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in arkadaşlarıyla dans ettiği ve şarkı söylediği iki videonun yayılmasıyla, Marin tepki çekmişti. Marin’in uyuşturucu kullandığı da iddia edilmişti. 


Ads by Kiosked
Marin ise tepkilere yanıt vererek “Dans etmek, şarkı söylemek , arkadaşlarıma sarılmak ve içki ,içmek dışında hiçbir şey yapmadım. Umarım ki 2022’de karar alıcıların dans etmesi, şarkı söylemesi, partilere gitmesi kabul edilebilir” demişti.

Marin’in yanıtının ardından Finlandiyalı kadınlardan da destek geldi.

Sosyal medyada yüzlerce Finlandiyalı kadın Marin’e destek diyerek dans ettikleri anları paylaştı.

Başbakan Marin’in, milletvekili Ilmari Nurminen ve TV sunucusu Tinni Wikström, şarkıcı Alma, YouTuber Ilona Ylikorpi ve radyo sunucusu Karoliina Tuominen ile dans edip şarkı söylediği videolar sosyal medyada yayımlanmıştı.

Marin’in koalisyon ortağı Merkez Partisinden Finlandiyalı Milletvekili Mikko Karna, görüntüler üzerine Twitter hesabında; Marin’i uyuşturucu testi yaptırmaya ve sonuçları halka açıklamaya çağırmıştı. 



 


ÖNCEKİ Özdağ: İktidar Suriyelileri hemen seçmen yapacak kadar saf değil SONRAKİ Netflix ilk kez televizyonu geride bıraktı