• USD  32,20
  • EURO  35,05
  • BORSA  10.211,34
  • ALTIN  2.460,40
SON DAKİKA

Kadir Mısıroğlu yine kin kustu

Kadir Mısıroğlu yine kin kustu

13 Kasım 2018 08:06

Diyanet İşleri Başkanı'nın ziyaret ettiği Kadir Mısıroğlu, yeni videosunda, "Mustafa Kemal devlet kurmuş değildir. Devlet kurucu lafı yalan. Rejim değiştirmiştir. Devletimiz vardı, devletin rejimini değiştirdi. Rejim şeriattı, gavurluk yaptı"dedi.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş’ın ziyaret ettiği Kadir Mısıroğlu, 10 Kasım günü yayınladığı videoda yine Atatürk’e saldırdı.Diyanet İşleri Başkanı'nın ziyareti için Mısıroğlu “Tarihi bir hadisedir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmiş, hediye takdim etmişti. 

Aydınlık'ta Ercan küçük'ün haberine göre, ziyaretle ilgili konuşan Mısıroğlu, Diyanet İşleri Başkanı için “Şeyhülislam” ifadesini kullanırken, “Beni ziyareti tarihi bir hadisedir” dedi.

Videoda geçmişte yakınlarının kendisini tanımazlıktan geldiğini söyleyen Mısıroğlu, şunları söyledi:

ŞEYHÜLİSLAM

“Şimdi Reisi Cumhur ziyaretime geliyor. Hele hele Diyanet İşleri Başkanı, Şeyhülislam geliyor ziyaretime. En korkak müessese Diyanetti. Şu Şeyhülislamın beni ziyarete gelmesi var ya! Tarihi bir hadisedir. Geçmişte ben vebalıydım. Kemal ilah, ona karşı laf söyleyen bir adamı nasıl ziyaret edersin” dedi. Mısıroğlu, ilerleyen bölümlerde “Ben muteber oldum, Reis-i Cumhur ziyaretime geliyor. Diyanet işleri ziyaretime geliyor, bu da bir değişiklik.” 

"MUSTAFA KEMAL, REJİMİ GAVURLUK YAPTI"

Mısıroğlu, “Yunan Batı Trakya’daki Türk’e şapka, Latin harfleri mecburiyeti getirmedi, Şeriat mahkemesini kapatmadı” sözleriyle Atatürk devrimlerine de saldırdı. Geçmişte Atatürk hakkında söylediği sözleri de hatırlatan Mısıroğlu şöyle devam etti: “Mustafa Kemal yerine Yunan komutan gelse Ankara’ya otursa ne hocaları asabilirdi ne medreseyi kapatabilirdi. Bunları yapmaya korkardı. Mustafa Kemal devlet kurmuş değildir. Devlet kurucu lafı yalan. Rejim değiştirmiştir. Devletimiz vardı, devletin rejimini değiştirdi. Rejim şeriattı, gavurluk yaptı.”


diyanet, mustafa kemal, kadir mısıroğlu, şeyhülislam
ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a tazminat ödeyecek SONRAKİ Kalın: Gazze saldırıları durmalı