• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

Kahraman Gümrükçü şehit oldu

Kahraman Gümrükçü şehit oldu

29 Haziran 2016 11:39

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda canlı bombayı vuran Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu şehit oldu.


Atatürk Havalimanı’nda dün akşam yaşanan terör saldırısında yaşamını yitiren isimlerden biri de Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu… Gümrük kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Sakaroğlu, silahlı teröriste ilk müdahale eden isimlerden biri. Adının yazılmasını istemeyen kaynak “Saldırgan, ilk kontrolün olduğu noktadan geçiyor. Ve elinde silahla taraya taraya gidiyor. Belli ki, dış hatlar terminalinde gelen yolcuların olduğu alan. O sırada, Umut, terörist ile karşı karşıya geliyor. Umut da silahlıydı. Ve saldırgana müdahale ettiğini değerlendiriyoruz. O müdahale sonrası saldırgan üzerindeki bombayı patlıyor. Patlama, gelen yolcuları bekleyen kişilerin olduğu alana çok yakın. Maalesef Umut Sakaroğlu da o anda şehitoldu. Eğer Umut’un o müdahalesi olmasaydı, can kaybı daha fazla olabilecekti” dedi.

Üç yıldır İstanbul’da Gümrük Muhafaza Memuru olarak görev yapan Sakaroğlu’nun cenazesi bugün İstanbul AHL’de düzenlenecek tören sonrası memleketi Hatay’a gönderilecek.

Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu’nun da bu sırada teröriste ateş ettiği ve yaraladığı ifade edildi. Yaralanan teröristin bunun üzerine üzerinde bomba düzeneğini infilak ettirdiği ve bu sırada Umut Sakaroğlu’nun şehit olduğu, bazı Gümrük muhafaza memurlarının da yaralandıkları öğrenildi.


istanbul, umut sakaroğlu, gümrük muhafaza memuru
ÖNCEKİ Suriye’deki IŞİD hedefleri vuruldu SONRAKİ Milli yas ilan edildi